En 36 år gammel hjemmebrenner er siktet for produksjon av store mengder sprit. Avsløringen kom etter at HB-apparatet eksploderte og huset begynte å brenne.

Eksplosjonen i HB-apparatet skjedde i midten av februar i fjor. Både brannvesen, politi og ambulanse ble tilkalt da huset i Stjørdal i Nord-Trøndelag tok fyr.

Mannen ble etter ulykken fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus i Bergen for å få behandling for brannskader i ansiktet og på overkroppen.

Huset ble også påført betydelige skader i brannen, og da politiet etterforsket saken, skjønte de at 36-åringen hadde drevet omfattende spritproduksjon. Det ble funnet store mengder sprit i boligen og mannen har i ettertid erkjent produksjon av i overkant av 900 liter ulovlig sprit, skriver Trønder-Avisa.

Under etterforskningen ble det også oppdaget at mannen hadde tjuvkoblet seg til det elektriske nettet i området, og dermed stjålet strøm. Han skal også ha stått for fem tilfeller av fyllekjøring, og kjøring uten gyldig førerkort, samt bruk av narkotika og dokumentfalsk.

36-åringen må 27. april svare for seg i Stjør— og Verdal tingrett. Mannen har imidlertid allerede tilstått de faktiske forholdene i saken.