• Jeg husker jeg synes hun var så ekstremt full av liv, så sprudlende og morsom. Det var alltid så gøy å være i nærheten av henne.

Erik Huseklepp kikker på menyen på den italienske lunsjrestauranten ved havnen i Portsmouth, og stryker hånden forsiktig over magen til kjæresten Stephanie Hassani. Det blir en liten Emma. Bare to måneder til termin.

Nå forteller Erik Huseklepp (27) og kjæresten Stephanie Hassani (28) for første gang historien om samboerskapet, livet i Portsmouth, og den nye babyen.

For halvannet år siden oppsto ryktene, du vet — Bergen. Liten by, mange øyne. Hvem var egentlig den nye kjæresten til Erik Huseklepp?

- Han var alltid så fornøyelig

Det begynte medbekjentskap gjennom felles kjente. Så ble sporadisk kontakt til daglige SMS-er og telefonsamtaler.

— Han var alltid så fornøyelig. Jeg likte ham bare bedre og bedre jo mer jeg ble kjent med ham. Jeg innså plutselig at «nå holder jeg faktisk på med Erik Huseklepp», smiler Stephanie. Det var på en vennetur til Las Vegas for halvannet år siden at de bestemte seg for å bli kjærester.

— Jeg skjønte at dette måtte være noe helt spesielt, vi lå jo bare i badekaret og holdt oss inne på hotellrommet mens alle de andre var ute og festet, sier hun.

Hjemme i toppleiligheten ved Gunwharf Quays, et av byens mest eksklusive områder, gir store panoramavinduer utsikt til havnen. Solen gir tegn om at våren snart skyver vinteren unna, likevel står juletreet fremdeles midt på parketten i det nye hjemmet. Her feiret familien Huseklepp og Hassani julaften sammen med hans foreldre, søster og barn og Stephanies to døtre. For tobarnsmoren hadde Maya (4) og Liana (7) fra før.

SUPERBABY: - Du kan jo gjette hvem som kjøpte denne, sier Erik om sparkedressen han bare måtte ha. Om to måneder kommer vesle Emma til verden, og nyinnkjøpte barneklær ligger på det svarte glassbordet.
EIRIK BREKKE

— Jeg er så imponert over hvordan Erik har behandlet jentene mine. Han hadde et helt avslappet forhold til at jeg hadde barn fra før. Han har en naturlig barnetekke som ikke kan forklares, sier Stephanie.Fotballesset hadde påbegynt førskoleutdanning ved Lærerhøgskolen da han debuterte på Brann. Fullførte aldri, men fikk med seg praksisen. Likevel byttet han aldri en eneste bleie.

— Hvis det luktet drit, gikk jeg bare andre veien.

— Men det kan du ikke gjøre denne gangen.

— Jeg lover.

Gullkalven

Erik legger tærne verd syv millioner i året på glassbordet foran den hvite skinnsofaen. Driblefanten fra Sandsli var regnbyens gullkalv. Sendte Store stå til himmels, seks på spillerbørsen, banket inn mål for Drillos.

På hyllen i den lyse stuen står to flasker Veuve Clicquot-champagne. Ved siden av ligger en haug med nyinnkjøpte rosa babyklær. I starten av mai blir det lite sjampis og mange våkenetter.

— Jeg er ikke så redd for de våkenettene. Jeg er mer redd for ikke å gjøre ting riktig. Som å miste babyen i gulvet, sier Erik.

Koordinasjonen vil neppe bli noe stort problem for fotballproffen. Få har bedre kontroll på sine 186 centimeter enn mannen som med volleytreffet mot Blackpool ble kronet med "årets mål" hos fansen. I kveld skal 11 mann i krigen for å overleve i The Championship, Englands nest øverste divisjon.

KAIEN: Paret tar seg ofte en rusletur langs havnen i Qunwarf Quays.
EIRIK BREKKE

Det er rundtett år siden meldingen kom om den italienske klubben få hadde hørt om. Så førte pengerot i Bari til Portsmouth-overgang, og nå er det kluss i kassen i den engelske havnebyen også. Et par dager før fotballproffen ble utleid til Birmingham, svarte han følgende på spekulasjonene om salg:— Jeg forholder meg til kontrakten med Portsmouth så lenge den er gyldig. Jeg utelukker ikke at det blir en retur til Norge en dag. Men foreløpig har jeg det bra her.

Stephanie, som snart blir trebarnsmor, har tilbrakt mange timer på fly det siste året. Annenhver uke tilbringes i Bergen med døtrene, og annenhver uke i Portsmouth med Erik. Hvordan blir det med en liten baby på armen?

Jeg har de to største jentene hjemme og kjæreste i England. Det er klart jeg lurer på hvordan det blir med alle flyturene når det kommer en til

— Jeg har de to største jentene hjemme og kjæreste i England. Det er klart jeg lurer på hvordan det blir med alle flyturene når det kommer en til, sier Stephanie.

Heldigvis har hun en løsningsorientert mann.

- Blir hissig, hun der

— Noen ganger kan jo bare Emma bli her, sier den vordende far og trekker på skuldrene.

— Erik tror det blir sånn at han kan gi babyen mat og legge henne i vuggen mens han spiller Playstation i noen timer, sier Stephanie og gjør en grimase.

Babyen bokser mamma hardt på innsiden av ribbena. Erik gliser.

— Blir hissig, hun der. Akkurat som moren.

— Pass deg nå.

HAVN: Om ikke lenge flytter Erik Huseklepp til Birmingham, der han er utleid som spiller for en periode. Overgangen kan bli en permanent overgang fra sommeren av.
Eirik brekke

Det høytlønnede leggskinnet får seg et spark fra den gravide på gulvet. Erik tror papparollen bare vil gjøre han til en bedre spiller. Det hevder Zlatan Ibrahimovic.— Han skriver det i boken sin, at da har du har noe som får tankene bort fra en dårlig kamp. Det hjelper jo ikke å sitte der og deppe og gå over den samme tabben i hodet om og om igjen. Det er viktig å skru fotballen helt av innimellom.

TV-bildet på veggenzappes fra fotball til snooker til dart, og så tilbake til en ny fotballkamp. I kveld skal Portsmouth spille en viktig hjemmekamp mot Ipswich. Det blir stinn brakke på Fratton Park. På puben Shepherd's Crook er det skrevet en krittmelding på tavlen om at det er like godt å drukne klubbens problemer med øl. Det har flere fans tatt på ordet, mange timer før kampstart.

A bunch of wankers and crooks

— A bunch of wankers and crooks, sier taxisjåføren om eierne som har ført klubben inn i det økonomiske uføret.

I garderoben tar Erik Huseklepp på seg drakten med nummer 10 på ryggen. Knyter de røde og gule fotballskoene. Treneren bestiller tre livsviktige poeng. Vil ha vikingen som hengende spiss.

- We will never die

Inne i supporterbutikken er det allerede lang kø. En bestemor som nesten ikke har tenner igjen, kjøper tannbørste og tannglass med Pompey-logo. Fotballklokken viser minutter til start.

I spillerloungen sitter VIP-gjestene. Stephanie hilser på to unge kvinner. Den blonde i hvit kåpe med pelskrage er kjæreste til keeperen Stephen Henderson. Hun gir den vakre ungarske kjæresten til Marko Futacs et kyss på hvert kinn. Vinner hjemmelaget kveldens kamp, er de to nye venninnene lovet London-tur med lunsj og shopping.

KAMPKLAR: Mark Wood (t.h.) og Mark Linnell (midten) setter pris på Erik Huseklepps innsats i Portsmouth-drakten. - Han har vært som et eneste langt friskt pust siden han kom, sier Wood.
EIRIK BREKKE

— We will never die, runger fansen. Eksploderer når speaker gauler ut Erik – The – Viking – Huuusaaaklepp.En svær mann med rutet flosshatt og kortermet vest dundrer på en svær dombjelle, så de kornblå tatoveringene rister.

— Cause we really, really, really need a goal.

Målet kommeraldri. Verken fra Huseklepp, Marko Futacs eller noen av de andre på laget. 90 minutter senere synger lagets største fan fremdeles med hes stemme under den rutete hatten, til tross for et surt 1-0-tap. Han har endret navnet sitt til John Anthony Portsmouth Football Club Westwood. Det hjalp så lite.

Etter kampen kommer keeperen stormende gjennom spillerloungen. Han er rasende etter baklengsmålet.

- You were great today, Erik

Den blonde spretter opp av sofaen og tripper på høye hæler etter kjæresten.

— Bye, hvisker hun alvorlig til venninnen sin. Det ser ikke ut som det blir noen shoppingtur til London likevel.

POPULÆR: Selv en time etter kampen står fansen på rekke og rad i håp om å få treffe den norske vikingen. Her får en lykkelig fan foreviget øyeblikket med en MMS.
EIRIK BREKKE

På utsiden av porten står fansen klare med tusj og plakater i hendene. Flere av spillerne går rett i bilene, kjører vekk, tenker allerede på neste bortekamp mot Leeds.— You were great today, Erik, sier en kvinne i Portsmouth-drakt.

Erik smiler matt, vet at det ikke er sant. Men han stopper likevel. Signerer vikinghjelmen hun holder frem. Poserer med en annen kvinne, mens den skjelvende venninnen tar et mobilbilde. Skriver autografer for storøyde småtasser med blåmaling i ansiktet.

Jeg beundrer Erik så enormt for at han er så snill. Han har alltid tid til fansen. Flyr ikke på byen og drikker og holder på med tull

— Jeg beundrer Erik så enormt for at han er så snill. Han har alltid tid til fansen. Flyr ikke på byen og drikker og holder på med tull, roser Stephanie.

En time etter tapet står fremdeles en gruppe fans og synger i den kjølige natteluften. Cause we will never ever die.

— Fansene her er virkelig verdens beste, sier Erik, og setter seg inn i bilen på parkeringsplassen, før han raskt legger til:

— Bortsett fra Brann-fansen, da!

FLYTTEFOT: Bergen, Bari, og Portsmouth. Nå venter enda en ny hjemby for paret. Nå flytter Erik og Stephanie nordover, mot Birmingham - som ligger midt i England.
Eirik brekke
NY ROLLE: Erik tror papparollen bare vil gjøre han til en bedre spiller. Det hevder Zlatan Ibrahimovic. - Han skriver det i boken sin, at da har du har noe som får tankene bort fra en dårlig kamp, sier Erik Huseklepp.
Eirik brekke