Kvinnen eier en leilighet i St. Jørgens gate i Bergen. I 2012 skulle hun ha nye leietakere. Hun annonserte leiligheten på Finn.no og ble kontaktet av en norsk mann.

— Han fortalte at han var kjæreste med en av kvinnene. De var tre frisører som trengte et sted å bo, fortalte huseieren da hun vitnet i Bergen tingrett.

En nigeriansk mann og en nigeriansk prostituert kvinne er tiltalt for å ha lagt til rette for menneskehandel, slik at en 27 år gammel nigeriansk kvinne kunne arbeide som prostituert i Bergen.

Rettssaken pågår nå mot dem.

- Var kjæreste

Huseieren ble overrasket da telefonen fra politiet kom. Kvinnen trodde altså at hun hadde frisører i huset. Huseleien ble betalt etter avtale.

— Den ble overført av nordmannen som hadde ringt på leiligheten, sa hun.

Han er nå siktet for hallikvirksomhet og vitnet i rettssaken onsdag.

— Jeg var kjæreste med en av jentene og var med dem på visning. De var tre som flyttet inn, sa han i retten.

Kjøpte flybilletter

Han sa videre at han flere ganger overførte husleien til huseieren etter at de prostituerte kvinnene hadde gitt penger til ham.

Han bekreftet også at han har sendt penger ut av Norge, blant annet til den antatte hovedkvinnen som politiet har etterlyst i forbindelse med menneskehandelsaken i Bergen.

— Jeg har overført penger til henne og andre. Jeg ble spurt om å gjøre dette. Jeg kjøpte også flybilletter noen ganger, ettersom de nigerianske kvinnene ikke har kredittkort, fortalte mannen.

Han sa videre at han måtte skiftet mobilnummer, fordi pågangen fra de prostituerte kvinnene etter hvert ble temmelig stor.

Over 708.000 ut fra Blekenberg

I retten er det kommet frem en rekke adresser i Bergen der politiet vet at nigerianske prostituerte har bodd.

En av dem er på Blekenberg, der den 27 år gamle prostituerte kvinnen bodde mens hun arbeidet som prostituert i Bergen.

Da kvinnene ble kastet ut i 2012, flyttet de inn i leiligheten i St. Jørgens gate.

I flere år har leiligheten på Blekenberg vært et kjent bosted for prostituerte. Fra 2010 til 2013 ble det sendt ut over 708.000 kroner fra personer som bodde i denne leiligheten, kom det frem i retten onsdag.