De hvitmalte vinduskarmene er en sterk kontrast til de kullsvarte, utbrente rommene i 4. etasje i Vågsallmenningen 10. Men det er bildene fra baksiden av det verneverdige huset eier Stig H. Eidem er mest opptatt av. Her har flammene herjet i en trappeoppgang som fungerer som rømningsvei fra 5. etasje og ned til en halv etasje over gateplan.

— Det er antagelig nederst i trappegangen, der bosset fra Macumba og de andre leietakerne blir oppbevart at brannen har startet, med det er bare spekulasjoner fra min side, sier huseier Stig H. Eidem som bodde i huset som barn.

Fra sitt nåværende hjem i Oslo har han sett bilder fra brannstedet, og han forteller at veggene er av mur og selve trappen er av metall.

Overvåkningsbilder

I går startet politiet arbeidet med å etterforske årsaken til brannen.

— Vi har hentet inn opptak fra flere kamera som dekket området i tidsrommet rundt brannen, sier etterforsker John Kjelstrup ved tyveri- og brannseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

I går avhørte politiet flere vitner, blant annet en ansatt på Macumba som mener å ha observert en person på vei bort fra utestedet da det begynte å brenne.

— Det er ikke slik at dette er en entydig, sikker observasjon av en person som skal ha løpt fra stedet. Observasjonen er vagere enn den er fremstilt i pressen, sier etterforsker Eirik Daae.

I går var de to etterforskerne på Vågsallmenningen sammen med to krimteknikere. I morgen starter krimteknikerne arbeidet med å finkjemme brannstedet på jakt etter hvor brannen startet.

- Finne arnestedet

Daae vil ikke spekulere i om brannen kan være påsatt. - Først må vi finne arnestedet, som igjen kan si oss noe om hva som kan ha begynt å brenne. Først da kan ha noe formening om hva som er brannårsaken, sier Daae, og understreker at ingen er mistenkt eller siktet i forbindelse med brannen.

BAKTRAPPEN: Nederst i denne trappegangen på baksiden av Vågsallmenningen 10, pleier leietakerne å oppbevare boss.