HILDE WIIK

Bor: Laksevåg

Alder: 48

Sivilstand: Singel

Aktuell: Hurtigrutens salgssjef i Bergen.

— Hvordan ser 2007-sesongen ut for Hurtigruten? - Det ser lovende ut. Salget er generelt godt, og både nordmenn og utlendinger drar på tur med Hurtigruten som aldri før. Men vi har fortsatt ledige plasser igjen i høysesongen, særlig i juni, juli og august. Høysesongen strekkes for øvrig stadig lenger ut. I år starter den i midten av april og varer ut september.

- Og nå om vinteren? - Da er det lavsesong. Akkurat på denne tiden av året satser vi mye på å få folk til å reise på kortere distanser, for eksempel weekendturer på en delstrekning. Det er jo ingen grunn til at London, Paris og de andre storbyene skal stikke av med weekend-markedet. En tur med Hurtigruten en helg fra eksempelvis Bergen til Trondheim og fly tilbake er jo minst like spennende og opplevelsesrikt. Nå i lavsesongen er det dessuten billig.

- Og dette frister bergenserne? - Ja, det er marked for slike distanseturer langs hele kysten. Men de fleste bergenserne som velger å reise på ferie med Hurtigruten, tar den helt opp til Kirkenes og ned igjen. De vil oppleve hele kysten, den storslåtte naturen.

- Og utlendingene? - De svikter ikke i år heller. Vi venter store innrykk av briter, amerikanere og tyskere som vil oppleve denne fantastiske sjøreisen. Også franskmennene ser ut til å få opp interessen for Hurtigruten. Vi har hatt en nedgang i det tyske markedet. Men dette blir kompensert av franskmenn.

- Hvorfor holder Hurtigruten stand i kampen om turistene? - Det skyldes opplevelsen. Kysten og den fantastiske naturen kombinert med muligheter for opplevelser i land på 35 stoppesteder, der vi tilbyr utflukter på 20 av dem, er Hurtigrutens store fortrinn. Her er det ikke mye av paraplydrinker og plastikk. Mange av våre kapteiner har seilt verden rundt, men er enige om at rundreisen med Hurtigruten er det vakreste de har sett.

- Hurtigruten byr på mer enn bare norske kystopplevelser? - Til våren får vi overlevert et helt nytt hurtigruteskip, som får navnet MS «Fram». Det skal seile på ukescruise ved Grønland i hele sommer. Dessuten har vi to skip i Antarktis og gode gamle MS «Nordstjernen» på Svalbard.

SIDEN 1853: Hurtigruten har seilt langs kysten siden 1853. Nå er det Hilde Wiik som er hurtigruteskipenes salgssjef og talskvinne i Bergen.