Fartøyet hadde åtte personer og én bil om bord. Alle personene er i god behold, ifølge en pressemelding fra rederiet Fjord1.

Rederiet fikk melding om hendelsen klokken 07.38.

Gikk i rute

Båten gikk i ordinær rute i Florabassenget da den grunnstøtte i fjæresteinene. Uhellet skjedde øst for broen ved Tansøy i Flora kommune.

Hurtigbåten er sikret, og vil bli trukket av grunn ved flo sjø, ved 14-tiden i dag.

Passasjerene blir tatt hånd om. Fjord1 vil sette inn en annen båt i ruten i løpet av kort tid.

MS «Vetlefjord» er en moderne kombikatamaran, dvs. en kombinasjon av hurtigbåt og ferge. Båten ble bygget i aluminium i 2002. Den er sertifisert for 70 passasjerer. Ved grunnstøtingen hadde båten fem passasjerer og et mannskap på tre.

Edru mannskap

Politiet og Sjøfartsdirektoratet er rutinemessig varslet om hendelsen. Hele mannskapet er promilletestet, og ingen var påvirket av alkohol.

Mannskapet har forklart at grunnstøtingen skyldtes teknisk feil.

— Vi venter med å trekke en endelig konklusjon om årsaken, men ifølge mannskapet virket ikke manøversystemet. Dermed fortsatte båten rett frem, sier administrerende direktør Stig Kristoffersen i Fjord1.

Båten har fått et hull helt fremme i skroget, på styrbord side. På grunn av vanntette skott har den ikke tatt inn mye vann.

— Hvis dette er den eneste skaden, er det bare litt aluminiumsarbeid som skal til for å reparere båten, men vi kjenner ennå ikke hele skadeomfanget, sier Kristoffersen.

MS «Vetlefjord» betjener i hovedsak øyene utenfor Florø.