Hurtigbåten «Tidecruise» kolliderte i dag tidlig med kaien ved bunkringsanlegget på moloen i Leirvik havn. Den gikk med stor fart inn i kaien og knuste deler av skroget i baugen slik at den stod fast.

Ved hjelp av kranebil fra Stord mobilkran, ble båten løftet av kaien ved lunsjtider i dag. Deretter gikk den for egen maskin til Oma slipp på Leirvik.

— Feil tidligere

Det var ingen passasjerer om bord, sier administrerende direktør Ivan Fossan det som tidligere het Tide Sjø. Selskapet har nylig skiftet navn til Norled.

Båten er tatt ut av trafikk og Norled arbeider nå med å finne en erstatningsbåt.

Politiet på Stord var raskt på pletten etter kollisjonen ogfikk avhørt kapteinen samt utført en rutinemessig promillekontroll.

— Det er ingen mistanke om promillekjøring. Detblir påstått feil på navigasjonssystemet, og spørsmålet er hvor mye vi skalinvolvere oss i feil på styringssystemet. Dette blir nok en sak forSjøfartsdirektoratet, sier Egil Espeland, etterforskningsleder ved Stordlensmannsdistrikt.

En kilde opplyser til BT at det tidligere har vært problemer med styringssystemet på hurtigbåten.

Karbonfiber

— Når den skal bakke, setter den istedet opp full fart forover. Det kan være en feil i giret eller i elektronikken, sier vedkommende som ikke vil ha navnet publisert.

Skroget er laget av karbonfiber ved «Brødrene Aa» i Hyen. Materialet blir brukt for å bygge lette båter som dermed bruker mindre drivstoff.

«Tidecruise» gikk i Sunnhordlandsruten fra Leirvik og var selv satt inn for en annen hurtigbåt.

Tide opplyser klokken 1330 at andre hurtigbåter kjører i Sunhordlandsruten og at det ikke ser ut til å bli kanselleringer som følge av uhellet i Leirvik.