Politiet i Sogn og Fjordane bekrefter overfor bt.no at det har vært sterk røykutvikling om bord, og at passasjerene er tatt i land.

— Røykutviklingen oppstod mens båten lå til kai i Leikanger. Vi fikk melding klokken 08.03. Det var da 15 passasjerer om bord og et mannskap på seks. Passasjerene ble evakuert fra båten relativt raskt og smertefritt, forteller operasjonsleder Nils Erik Eggen ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Ifølge øyenvitner veltet det røyk ut av båten da den lå til kai i Leikanger på vei fra Sogndal til Bergen i 8-tiden i dag tidlig.

Det ble ikke observert åpen ild i båten, men i følge politiet tyder mye på at det har vært en feil ved det elektriske anlegget. Hendelsen vil bli etterforsket av lokalt politi som en mulig brann.

Leikanger er første stopp etter Sogndal for Fjordtroll, og det var derfor få passasjerer om bord. Hurtigbåten tar 175 passasjerer og drives av Fjord 1 Fylkesbaatane. Båten ble bygget ved Lindstøl Skips- og Båtbyggeri i Risør, og levert til Fylkesbaatane sommeren 2002.

Passasjerene som ble evakuert er sendt til Bergen med buss. Fjordtroll er nå på vei til Bergen for egen maskin. bt.no har et webkamera om bord i båten. Det kan du se her.

EVAKUERT: M/S Fjordtroll