ANNE-GRETHE DAHL EIRIK BREKKE (foto)

— Dette er helt fantastisk! Før måtte vi gå hovedveien når vi skulle på tur til Løvstakken. Nå kan vi i stedet benytte stien fra like ved skolen og helt opp til Skoglien, smiler assistent Sandra Knudsen fra Ny Krohnborg skoles SFO-ordning.

Sammen med «barna sine» står hun og myser mot solen som stråler over ballplassen ved Søre Skogvei barnehage. Tålmodige venter de på at parksjef Sissel Lerum, bydelsstyreleder Borghild Lieng, bydelsdirektør (til i dag) Ågot Himle, velforeningsleder Turid Uldal og byrådsleder Lisbeth Iversen skal tale ferdig.

En trall - og en til ...

Også barn og ansatte fra Søre Skogvei barnehage, representanter fra nærpolitiet, kommunen, Husbanken, Riss Landskap, Anleggsgartnermester Wikholm, Ny Krohnborg velforening, Solheim borettslag, flere naboer og tre slagere fra Løvstakkens Jægerkorps venter tålmodige.

Så var talene plutselig over, og SFO-barna stemmer i med «Jeg gikk en tur på stien», etterfulgt av barnehagebarnas «Ja, vi maler og vi maler og det blir så fint og flott ...». Veeeldig sjarmerende!

Deretter var det tid for høytidelig snorklipping - og enda mer sang til trekkspill- og gitartoner. Det hele kulminerte med boller og brus til alle. Hurra!

Kjapt jobbet

Den nye stien ble realisert ved et «spleiselag» mellom Bergen kommune og Husbanken, der Husbanken til sammen skal finansiere 50 prosent av samlete utgifter for grøntområdet på Dongen, gangforbindelsen «Høyspenten» ved Solheim kirke - og den nye turstien.

— Det er viktig for beboerne å se at kommunen satser på nærområdet deres. Fremdeles er det mange småbarnsfamilier som flytter ut herfra før barna begynner på skolen. Den trenden må vi snu, sier Borghild Lieng bestemt.

— Dette har gått utrolig kjapt. Planleggingen startet i oktober 2001, og nå står anlegget ferdig. Jeg håper neste trinn, fra Skoglien og opp til fjellet, kan realiseres like kjapt, sier velforeningsleder Uldal håpefullt og ser spørrende på politikerne.

Idyllisk

Det er et flott stianlegg som snor seg forbi barnehagen og mellom boligblokkene. Den bølgende grusstien er omgitt av busker og trær, bregner og blomster. Et par benker er satt ut, og seks fargerike skilt viser vei gjennom skogbrynet. Lyden fra trafikkmaskinen nede på Danmarksplass høres så vidt gjennom bekkesildring, fuglekvitter og myggen som surrer rundt og rundt i luften. Idyllisk!

Mest imponerende er likevel den vesle broen, som strekker seg over snuplassen langt, langt der nede. Kjempespennende for ungene. For bor ikke trollet som vil spise de tre bukkene Bruse der nede i mørket under broen, mon tro?

<b>BUKKENE BRUSE: </b>Barn og voksne stemmer i med sangen om de tre bukkene Bruse - midt oppe på Trollebroen. Spennende!