— Det er en skam at hun blir behandlet slik, sier Frode Helmick Pedersen, en av de rundt to-tre hundre bergenserne som troppet opp på Torgallmenningen torsdag kveld.

Saken til Maria Amelie har vakt et stort engasjement i det norske folkedypet. Flere tusen mennesker har i kveld gått i demonstrasjonstog i Trondheim, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Tromsø for å protestere på gårsdagens arrestasjon av den papirløse asylsøkeren Marie Amelie.

Mange papirløse i Bergen

Torstein Dale (Rødt) pekte i sin appell på at det også i Bergen sitter mange barn på asylmottak, som heller ikke har fått behandlet sin asylsøknad individuelt.

— Der sitter de helt til de blir 18 år. Da sender vi dem ut av landet. Det viser hvor brutal og urettferdig norsk asylpolitikk er, sa Dahle.

Han mener arrestasjonen og den mulig forstående deportasjonen av en ressurssterk ung kvinne er et av paradoksene av regjeringens asyl- og flyktningpolitikk.

— Samtidig som en ressurssterk ung dame blir arrestert av åtte politifolk, behandler vi kriminelle bander fra EU som om de har vært statsborgere i 20 år, sa Dahle til de fremmøtte.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

— Et ansikt på urettferdigheten

Åsta Dyrnes Nordø var også en av de som møtte opp på Torgallmenningen i kveld.

— Jeg er her for å vise min motstand mot Arbeiderpartiets horrible asylpolitikk. Maria Amelie har satt et ansikt på den urettferdigheten som rammer særlig mindreårige barn som søker asyl, sier Nordø.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!