— Vi fikk den første henvendelsen litt før klokken 13, men da hadde det nok stått på en stund allerede, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Politiet har fått en rekke telefoner om køproblemene. På et tidspunkt ble det også meldt om at noen skulle ha gått ut av bilene og begynt å slåss i køen.

— Dem har vi ikke funnet ennå, så vi vet ikke hva det dreide seg om, sa Aarnæs lørdag ettermiddag.

Se video!

Kan jobbe til mandag

Det er veiarbeid i Fjøsangerveien som gjør at veien er stengt ved Minde allé. Ett felt er åpent mot sentrum, motsatt retning er helt stengt med omkjøring via Kanalveien.

— I verste fall holder vi på til mandag morgen, men da er vi ferdig i disse feltene, sier anleggsleder Rasmus Bakke til bt.no.

Også neste helg blir veien stengt.

— Men da håper vi at begge felt fra sentrum kan holdes åpne, og veien blir ikke stengt så lenge. Nå sprenger vi, kapper rør under jorden og kobler på overvann-, vann- og kloakkledninger, neste helg skal vi bare skjøte videre på de nye rørene, sier Bakke.

Arbeidet har holdt på siden fredag, men anleggslederen har ikke opplevd sinte bilister som kjefter ut av vinduet. Derimot har er det mange lesere som ringer til BT og er frustrert over de lange køene.

Det er NCC som utfører arbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen. Bergen kommunene benytter anledningen til å forbedre vann- og avløpsrørene under veien.

På hulljakt

Politiet prøvde i ettermiddag å få oversikt over situasjonen.

— Vi har en patrulje der ute nå, som skal skaffe seg oversikt og vurdere hva vi eventuelt kan gjøre. Vi må finne ut om det er mulighet for å slippe trafikken forbi, eller om veien er fysisk sperret på grunn av hull eller liknende, sier Aarnæs.

Han understreker at det er fullt lovlig og planlagt arbeid som pågår.

— Så kan en jo diskutere om det er nødvendig å gjøre det på en lørdag formiddag, sier han.

VELDIG STENGT: Politiet skulle i ettermiddag undersøke om veien var fysisk stengt av hull, eller om biler likevel kunne slippe forbi. Dette må vel kunne kalles et hull.
RUNE STØLÅS
Rune Stølås