• Det é gøy å lage bål! Å ri på hester é kjempegøy!

Til tross for at det regner lett, er det stor stemning og travel aktivitet blant de hundre jentene og guttene i alderen 8 til 13 år som koser seg på villmarksleir på Sætregården i Åsane. De er blant de heldige som har fått plass på den ukelange leiren som Idrettsseksjonen i Bergen kommune har fått i stand i sommer for første gang.

I utgangspunktet var det meningen at 50 skulle få delta, men responsen var overveldende. Det kom inn over 700 søknader om plass, og deltakerantallet ble økt til 100. Leiren inneholder tre elementer — sjø, gård og naturgruppe. Deltakerne blir delt inn i tre grupper og får være med på padling, fisking, gårdsarbeid, hesteriding, mating av dyrene, bygging av gapahuk, orientering, natursti, skyting med pil og bue, krokket og mye annet.

Dette er ett av de mange tilbud til barn og unge i Bergen nå i sommerferien. Bergens Tidende har sett litt på hvilke muligheter barn og unge har for å tilbringe fridagene i meningsfylt aktivitet sammen med jevnaldrende.

Kristenleir og fotball

Tilbudene er mange for dem som nå er gått ut i skoleferie. Særlig frem til fellesferien i juli, er det mange tilbud. Felles for mange av mulighetene, er at de enten allerede er i gang eller så har påmeldingsfristen gått ut for lenge siden. Men de som ikke har meldt seg på noe ennå, har fremdeles muligheter.

Fotballinteresserte jenter og gutter har en rekke cuper og fotballskoler å velge blant. Det samme har speiderne. Felles for dem er at påmeldingen må være gjort unna allerede.

I løpet av sommeren vil det være tilbud om å delta på en kristen leir - Norsk Luthersk Misjonssamband leir Sætervika i Samnanger, Midthordland Indremisjons leir på Fjell-Ly på Sotra, Nordhordland Indremisjons leir på Raknestunet på Osterøy og KFUK/KFUMs leir på Nesholmen i Hyen.

Mange idrettstilbud

Dersom du er interessert i svømming, bading, friidrett, turer, leker, ballspill, slåball, tegnekonkurranse, rebus og mye annet moro er allidrettsleirer noe for deg. Idrettsseksjonen i Bergen kommune har samarbeid med forskjellige idrettslag om allidrettsleir i inneværende uke. Deltakere er jenter og gutter i alderen 8 til 13 år. 900 har allerede meldt seg på.

Aktivitetene foregår på Garnes ungdomsskole, Fyllingsdalen idrettshall, Laksevåg idrettshall, Landåshallen, Vikinghallen, Sandslihallen, Slåtthaug idrettshall, Stemmemyren idrettshall og Åstveithallen. I Sandslihallen vil tre kjente fotballprofiler fra Åsane være instruktører - Petter Bakke, Gunnar Norebø og Andre Herfindal. Samme sted vil Marianne Hella fra basketlandslaget og Marco Elsafadi fra Ulriken gi råd og veiledning til de unge.

Allidrettsleirer

Allidrettsleiren legger vekt på at alle deltakerne skal være med på ulike idrettsaktiviteter som orientering, slåball, håndball, bandy, basketball, friidrett, fotball, turn, regnekonkurranser, rebuser, svømming og bading.

Ukene 26 og 27 og 31 og 32 har kampsportsenteret åpent fra mandag til fredag fra 12.00 til 16.00. Sand- og skatehallen på Nøstet er stengt i fellesferien, men er ellers åpent i sommer. Fana Kickboksingklubb har åpent denne uken og neste fra 12.00 til 16.00. De har kickboksing og seiling på menyen og dessuten en tur til Folgefonna i august.

Av svømmehallene er Åstveit, Slåtthaug og Stemmemyren stengt i hele sommer. Sentralbadet og Nordnes sjøbad er åpent hele sommeren. Åstveithallen er stengt i sommer, men Vikinghallen er åpen med gratistilbud til barn, ungdom og familier. Her kan en prøve ulike aktiviteter som hoppematte, rulleskøyter, ballspill, løperhjul og diverse leker.

For funksjonshemmede

Bergen Turlag arrangerer fjelleir for barn på Alexander Grieghytten i Bergsdalen i sommer, men der er fulltegnet for lenge siden. Turlagets sommerleir for 12-14-åringer til Træet på Osterøy i begynnelsen av august har to ledige plasser igjen.

Lørdag 16. august arrangerer Hordaland Idrettskrets og Bergen kommune sommeraktivitetsdag for mennesker med fysisk funksjonshemning. Her blir hele familien invitert til en aktivitetsdag ved vannet. Påmelding via Hordaland Idrettskrets.

Laksevåg lensmannskontor, Bergen kommune, Haakonsvern, etater i bydelen og en rekke private firmaer har også denne sommeren et bredt tilbud til barn og unge i bydelen. Kontakt Laksevåg kulturkontor for nærmere detaljer om det omfattende opplegget.

Mer om tilbudene kan du lese på hjemmesidene til blant andre Bergen kommune og Bergen Turlag og de andre organisasjonene som måtte ha egen adresse på internett.

<b>LEIRBÅL:</b> Å brenne leirbål er spennende.<p/>