Politiet har avsluttet dagens søk uten å gjøre noen funn. De nærmeste dagene vil de fortsette å søke i området.

— Vi gjør et søk i Øvsttunveien 25. Vi leter både innendørs, og i nærområdet, sa Per Slaatten, leder for kriminalteknisk seksjon til bt.no tidligere i dag.

Se BTV-innslag her.

Leter i kumlokk

— Søket er et rutinesøk. Vi har satt opp en del arbeidsoppgaver som vi holder på å gjennomføre. Det er ingen konkrete tips eller opplysninger som er årsaken til at vi er her, sier han.

Politiet leter med patruljehunder i området, og søker blant annet i kumlokk.

— Vi snur alle steiner på nytt. Vi leter alle tenkelige steder. Vi søker i et område på minimum en kvadratkilometer. Vi må være 110 prosent sikre på at vi ikke har oversett noe, sier informasjonsansvarlig Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Kriminalteknikere og to hundeekvipasjer er på plass i Øvsttunveien i dag. Totalt er det fem tjenestemenn som leter ved 12-tiden, men politiet utelukker ikke at flere kan komme til å delta i søket.

Familien til savnede Trine Frantzen er overbevist om at løsningen på forsvinningsgåten finnes i Øvsttunveien.

- Frantzen overnattet

Den 7. mai 2004. Øvsttunveien 25. Det er tiden og stedet for Trine Frantzens mystiske forsvinning, ifølge en TVNorge-dokumentar som ble sendt i fjor høst.

— Jeg håper politiet nå går inn med et grundig søk i området rundt Øvsttunveien, sa Trine Frantzens søster, Jannicke Frantzen til bt.no i oktober.

I dokumentaren knyttet privatetterforsker Ola Thune knytter forsvinningen til en konkret dato, et konkret sted - og langt på vei en konkret person. Politiet har så langt bare konkludert med at Trine Frantzen forsvant «mellom den 5. og den 13. mai, et sted mellom Bergen og Os».

Fant klær og nøkler

— Vi mener å ha sannsynliggjort at Trine Frantzen forsvant fra Øvsttunveien 25 natt til den 7. mai, og at hun ble drept. Alle sikre spor etter henne stanser der på dette tidspunktet, forklarte Ola Thune.

Trines klær, husnøkler og honnørkort ble funnet i leiligheten, og aktiviteten på mobilen hennes stilnet denne natten. I tillegg har Rune Seim, som bodde i leiligheten, forklart at hun overnattet der sammen med en nær venn.

Denne vennen blir i dokumentaren utpekt som hovedmistenkt. Det er den samme voldsdømte mannen som har vært i politiets søkelys som mistenkt. Familien har forklart at han flere ganger truet Trine på livet.

RUNE CHRISTOPHERSEN (MMS)
RUNE CHRISTOPHERSEN (MMS)