De danske politihundene ble i formiddag sluppet løs i terrenget rundt Ekren på Sotra.

Det er andre dag på rad politiet gjør nye søk i Dung-saken. I går konsentrerte etterforskerne seg om sjø og vann

— Tar det med ro

Dung Tran Larsens ektemann tror politiet har startet søk på Sotra på grunn av et eller annet vitne.

Den drapssiktede ektemannen har tidligere forklart politiet at han har vært i området rundt Ulveset-vannet og tømt avfall.

— Dette er på det rene, men det er ikke dette som er årsaken til at vi nå starter søk, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Han vil fortsatt ikke si hva som er den konkrete grunnen til at politiet nå, snart ti måneder etter at Dung forsvant, begynner å interessere seg for noen gårdsområder på Sotra.

- Ikke i avhørsmodus

— Dersom vi sier dette, vil vi avsløre viktige momenter som kan bli aktuelle i et fremtidig avhør, sier Salvesen.

Advokat Frode Skogvold, sier at ektemannen uansett ikke er i avhørsmodus for tiden.

— Han har forståelse for politiets arbeid, men har foreløpig ingen planer om å gi nye avhør. Da må det i så fall dukke opp noe helt konkret, sier Skogvold.

Ektemannen har heller ingen problemer med at politiet har vandret rundt og vist bilder av ham selv, faren og broren til vilt fremmende Sotra-folk de siste to dagene.

— Han har tatt alt med stor ro. Vi håper bare at de har brukt bilder de har skaffet seg på lovlig måte, og at de har fulgt reglene for hvordan fotokonfrontasjon skal gjennomføres, sier Skogvold.

Dykket i sjø og ferskvann

Området politiet hadde søk i går, var i Ulveset-vannet og ved Nessjøen. Dykkere fra Bergen brannvesen gjorde jobben. Politiet satt også ut en miniubåt i Ulveset-vannet. Politiet vil ikke kommentere om de har gjort noen funn.

— Om vi finner en person vil dere uansett oppdage det ganske raskt, sier Salvesen.

Politiet er heller ikke ferdig med å stille alle beboerne i det aktuelle området spørsmål.

Alle naboene har fått spørsmål om de kan huske å ha sett de tre drapssiktede mennene fra Krabbedalen i området i perioden slutten av juni og begynnelsen av juli.

Holder vakt om natten

Bilen politiet har stilt spørsmål om er ukjent. Spørsmålet har vært om noen av naboene kunne huske hvilken bil de tre mennene eventuelt kan ha brukt.

Ingen av de naboene BT har snakket med kan huske å ha sett verken Dungs ektemann, svigerfar eller svoger.

Politiet regner med at de er ferdig med søket til fredag ettermiddag. De kommer også til å holde vakt i området om natten.

— Vi ønsker ikke at noen skal komme hit og forkludre noe av etterforskningen, sier Salvesen.

RUNE BERENTSEN
RUNE BERENTSEN
RUNE BERENTSEN
PRIVAT