Senere på dagen fikk hundene giftsprøyten og sovnet stille inn.

— Det er jo trist for hundeeierne. Men når først disse instinktene hadde gitt seg slike utslag, syns vi det var det eneste riktige at hundene ble avlivet. Neste gang kunne det jo være et barn som ble rammet, sier Alf Lilletvedt, som er grunneier på Lilletveit gård.

BT har snakket med hundeeierne, som tar avlivningen svært tungt.

— Vi fikk telefon i dag om at hundene var avlivet. Det var ingen som ga oss beskjed på forhånd, slik at vi kunne få tatt farvel, sier eierne til BT.

Hundene, som var en siberian husky og en blandingshund av labrador-type, har vært i politiets varetekt siden sauetragedien 19. januar.

Namsmannens kjennelse om å avlive hundene var klar for en måned siden, men på grunn av klagefrister kunne ikke ordren effektueres før nå. Bonde Rune Lilletvedt har fra før varslet et erstatningskrav mot hundeeierne på grunn av de drektige sauene han mistet. Kravet er foreløpig på 35.000 kroner.

— Nå ser det heldigvis ut til at de andre drektige sauene har beholdt lammene sine. Vi venter det første lammet fjerde april, så alt ser ut til å gå bra nå, sier Lilletvedt til BT.

TRAGEDIE: Dette var synet som møtte bonde Rune Lilletvedt etter hundenes herjinger. Åtte drektige sauer mistet livet.
FOTO: ROY HILMAR SVENDSEN