Mannen har i lengre tid irritert seg sterkt over det han karakteriserer som et utrolig spetakkel fra leiligheten under. To hunder, deriblant en schæfer, har gitt kraftig lyd fra seg i form av bjeffing og leking.

Bråket skal også ha foregått på dagtid, noe som har vært svært plagsomt for mannen som jobber skift.

— Ellers sier det pang!

Flere ganger har han bedt naboen under, en kvinne midt i 20-årene, ro ned hundene. Ifølge mannen nyttet det ikke. Heller ikke brev i postkassen hjalp, har han forklart.

I helgen kastet han til og med ned en flaske på terrassen, i håp om at det skulle hjelpe. Sent søndag kveld rant det imidlertid over for ham. Etter å ha drukket noen flasker øl, gikk han ned og ringte på. For at ikke kvinnen skulle se gjennom kikkhullet at det var ham, dukket han ned bak gelenderet.

Herfra er det radikalt forskjellige versjoner som blir fortalt:

Ifølge 50-åringen sa han til henne at «Nå får det være nok».

Ifølge naboen hadde han et gevær i hånden som han rettet mot kroppen hennes i det han sa:

— Nå er det nok, eller så sier det pang.

Låste seg inn til mannen

Etter hendelsen, ringte kvinnen til politiet. Kort tid etter låste seks væpnete politifolk seg inn i leiligheten. Den sjokkerte mannen ble pågrepet uten dramatikk.

I leiligheten fant politiet en hagle og to rifler. Mannen har våpenkort for samtlige våpen. Derimot oppbevarte han ikke våpnene på forskriftsmessig måte i skap.

Han er nå siktet for trusler og for brudd på bestemmelsene om oppbevaring av våpen. Påtalemakten krevde fire uker varetekt og begrunnet det med fare for gjentakelse.

Fredelig jul...

50-åringens forsvarer, advokat Jostein Alvheim, argumenterte for løslatelse.

— Å fremstille siktede for fengsling er en overreaksjon fra politiets side, sier han.

Alvheim viser til at mannen er ustraffet, at naboens beskrivelse av et gevær er svært omtrentlig og at det ikke er dekning for påstander om at mannen mangler impulskontroll Retten ville ikke være med på at det er noen stor fare for gjentakelse her, og viste blant annet til at det verken er rapportert om andre alvorlige trefninger mellom naboene og at alle våpnene er beslaglagt inntil videre.

50-åringen kan med andre ord feire en forhåpentlig fredelig jul.