Etter at BT i går viderebrakte Tommy Brakstads historie om hvordan tre løse hunder angrep ham og labradortispen Annie, tok eieren av de tre hundene straks kontakt og ordnet opp.

— Hun sa at vi bare måtte sende veterinærregningen, og hun virket veldig lei seg, sier Brakstad.

Hundeeier Veronica Sørensen reagerer på måten hendelsen ble fremstilt på i gårsdagens BT. Hun sier hun aldri pleier å gå med hundene løse.

— Da jeg gikk nedover fra Smøråsfjellet skled jeg på isen og mistet båndet, og hundene løp av gårde. Og da løp de ned mot den parkeringsplassen han (Brakstad, red. mrk.) var på vei ned fra, en annen vei. De var bundet sammen i et felles kobbelbånd, og ble nok skremt da jeg mistet dem, sier hun.

Ifølge Brakstad ble han og Annie sirklet inn av de tre hundene, og den ene bet så Annie bak slik at hun senere måtte sy to sting.

Dette så aldri Sørensen.

— Jeg kom rett bak hundene, og da jeg kom ned sto de stille midt på parkeringsplassen. Han sa «jeg har bundet bikkjene dine fast i treet», og så gikk han. Det var helt umulig for meg å vite at noe hadde skjedd, sier Sørensen, som er fortvilet over å ha blitt hengt ut i avisen som uansvarlig hundeeier.

— Det er veldig beklagelig at slikt skjer, men det var så isete at jeg falt og mistet båndene. Vi har bodd her oppe i et års tid, og det har aldri vært noen episoder før, sier hun.

Det var det heller ikke da hun, mannen og hundene møtte Brakstad og Annie kort tid før episoden skjedde.

— Da hilste de på oss og våre fire hunder, og alt gikk greit, sier hun.

Etter BT skrev om saken har flere lesere tatt kontakt og fortalt om truende episoder fra hunder eierne lar gå løse.

Ifølge politivedtektene for Bergen kommune er det året rundt forbudt å la hund gå løs på offentlig sted, i skiløyper og spesielt på befolkede turstier.

En leser reagerte også på at hunderasen husky ble nevnt av Brakstad i BT-artikkelen. Ifølge Sørensen er hundene, to voksne og en valp, blandingsrase av blant annet fuglehund og husky.