Onsdag kveld aksjonerte en hundepatrulje fra politiet i Nygårdsparken. Politiet var på leting etter narkotikadepoter, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord i Hordaland politidistrikt.

— Hundepatruljen hadde en runde for å se om de kunne avdekke noe. De har funnet noe som formodentlig er hasj. Jeg vet ikke den nøyaktige mengden per nå, sier Rebnord.

Ingen ble pågrepet i aksjonen, som fant sted fra klokken 16.30 og en stund utover kvelden.

Torsdag morgen opplyser politiet at saken ikke er oppklart og at det fremdeles gjenstår en del etterforskning.

— På grunn av dette ønsker vi ikke å gå ut med hvor mye som ble funnet, sier operasjonsleder Jan Steimler.

Den siste tiden har politiet hatt flere aksjoner mot rusmiljøet i sentrum. Blant annet har de tatt i bruk metalldetektorer for å undersøke om noen av dem bærer våpen.

  1. september aksjonerte seks politipatruljer mot rusmisbrukere i Nygårdsparken. 35 personer ble undersøkt og tre personer pågrepet. Politiet beslagla en kniv, et par hundre tabletter i tillegg til mindre mengder narkotika.
  1. september aksjonerte politiet på ny, denne gang mot rusmiljøet ved Korskirken. 17 personer ble kontrollert, og en person ble anmeldt for bæring av kniv. I tillegg ble det beslaglagt mindre mengder narkotika og piller på flere personer.
  1. oktober ble tre personer innbragt etter en knivrazzia i Nygårdsparken.
  2. Også i går ble det holdt en aksjon i Nygårdsparken. Da var det våpen politiet lette etter. — Dette er et ledd i det som Sentrum politistasjon gjør for å bekjempe miljøet som oppholder seg i parken. Vi har slike aksjoner med jevne mellomrom, sier Rebnord.

  Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet har slike aksjoner oftere nå enn tidligere.

  — Vi har jo alltid vært tilstede i parken så mye som ressursene tillater det. Det er et prioritert område, og de som er i parken er nok vant til å se politiet der oppe. Det er en del av hverdagen deres.

  BESLAG: Politiet gjorde beslag av det som formodentlig var hasj, ifølge operasjonsleder.
  Patrick Da Silva Sæther