At hunden er eierens beste venn, er det kanskje delte meninger om etter den nattlige episoden et sted i Bergens-området i helgen.

Da bikkjen ble sluppet ut hoveddøren i boligen pilte han av sted og forsvant inn i buskene ikke langt unna. Med politifolkene halsende etter.

Funnet på 1-2-3

Og gjett hva de fant, jo mannen de var kommet for å hente.

— Da politiet kom frem til adressen var mannen vi skulle hente borte. Om det var politiet som slapp ut hunden hans, eller om han kom seg ut på egen hånd, vet jeg ikke. Uansett satte hunden oss på sporet av eieren med en gang, sier politiadvokat Per Johan Askevold i Hordaland politidistrikt til BT.

— Så dere slapp å tilkalle hundepatruljen?

— Det var ikke nødvendig i dette tilfellet, nei. Bakgrunnen for politiets interesse for mannen, var at han angivelig skal ha brutt et besøksforbud han nylig ble ilagt.

Etterforsker vold

Mannen er anmeldt for vold mot sin egen familie og fikk derfor beskjed om å holde seg borte fra hjemmet.

Det forbudet skal mannen ha gitt blaffen i. Sent lørdag kveld skal mannen ha kommet tilbake. Han nektet å fjerne seg. Dermed måtte politiet tilkalles.

Utenfor fant de bilen til mannen, og altså han selv i buskene.

— Vi mener han har brutt forbudet han er ilagt. Han skal nå avhøres. Deretter tar vi stilling til hva vi skal gjøre med ham, sier politiadvokat Askevold.