En 51 år gammel kvinne på tur med to hunder ble påkjørt i et fotgjengerfelt i Nattlandsveien på Landås, like ved Langhaugen.

Påkjørselen skjedde i 12-tiden torsdag. Den ene hunden ble liggende fastklemt under bilen.

— Hunden ligger og hyler. Vi har fokus på å få den løs, sa operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt kort tid etter ulykken.

Ingvild Handeland kom til like etter ulykken. Hun forteller at to hunder ble luftet og var på vei ut i gangfeltet. En av dem ble påkjørt. Nå skal hun ta vare på Himmi, til matmor kommer hjem.
JO HJELLE

Kjørte på schæferen MyEn kvinne som kjørte forbi ulykkesstedet i buss, opplyser til bt.no at hun så en dame som «lå nede» og fikk hjelp av ambulansepersonell.

— Det så ut som om de skulle klare å få henne på beina. En sølvfarget bil var stoppet, og politiet sto og snakket med føreren av denne bilen. Dette var ved fotgjengerfeltet like før toppen av Nattlandsveien, sa kvinnen til bt.no.

Ingvild Handeland kom til like etter ulykken. Hun forteller at to hunder, Himmi og My, ble luftet og var på vei ut i gangfeltet. En bilfører ble antagelig blendet av den lave solen og kjørte på schæferen My. Den seks måneder gamle hunden ble liggende fast under bilen.

— Slik går det når folk kjører uten solbriller, sier hun.

Brannvesenet løftet bilen

Folk kom til for å hjelpe, men da brannvesenet kom og løftet bilen, kom den løs.

— Jeg ble veldig imponert over brannvesenet. Politi og ambulansepersonell var også imponerende flinke. De tok hånd om oss, forteller hun.

Eieren av hundene som var ute på luftetur, fikk seg også en smell. Hun ble kjørt bort i ambulanse. Også schæferen My ble kjørt vekk, men til veterinær.

Torsdag ettermiddag meldte Haukeland universitetssykehus at den 51 år gamle kvinnen slapp fra påkjørselen med lettere skader.

— Jeg synes det var skremmende siden jeg kjenner de godt.

Tar vare på Himmi

Nå skal hun ta vare på Himmi, til matmor kommer hjem.

— Vi har hatt mange turer til Ulriken sammen.

Klokken 12.35 meldte politiet at fotgjengeren var kjørt i ambulanse til sykehus. Hunden var blitt frigjort og kjørt til veterinær. Skadeomfanget for hunden er foreløpig ukjent.

Veien ble åpnet igjen for trafikk like før klokken 13.

Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren.