— Hun var alt det du kunne ønske deg i en venn. Jeg tror alle ble glade av å være sammen med Anja. Hun var en veldig likendes person, alltid glad og smilende, sier Amalie Myrtvedt (21).

Hun var bestevenninne med Anja Weløy Aarseth på Storetveit skole og hadde tett kontakt med henne i årene etterpå.

— Vi møttes på ungdomsskolen og ble ganske raskt bestevenninner. Vi var sammen hele tiden. På Fana gymnas gikk vi ikke i samme klasse, men hadde noen fag sammen. Da satt vi sammen i timene og var veldig mye sammen, forteller Myrtvedt.

- Tårene rant

Hun beskriver venninnen som veldig snill, veldig glad i å trene og veldig omgjengelig. Sammen har de vært på hytteturer, shoppingturer og feiret bursdager sammen.

Til tross for at Anja dro for å studere og Amalie Myrtvedt ble i Bergen for å jobbe, fortsatte de å møtes, selv om det ikke ble så ofte som før.

Myrtvedt var på vei hjem fra Tyrkia sammen med Kristine Røe da de fikk vite hvor galt det hadde gått lørdag ettermiddag. Det beskriver hun som et sjokk.

— Tårene bare rant, jeg ønsket bare å komme meg hjem.

Vennene samlet seg

BT har snakket med en rekke venner av 21-åringen fra Bønes. I helgen har flere av dem kommet hjem til Bergen fra både Oslo, Ålesund og Trondheim. Anja Weløy Aarseth hadde en stor vennekrets fra Bergen.

Lørdag kveld var mange i lag for å prate og gråte sammen. Vennene forteller at det hele er uvirkelig, at dette er noe de bare ser på TV.

— Det er bedre å være med familie og venner som forstår hvordan vi har det, sier en av Anjas venner.

Amalie Myrtvedt vet ikke hvordan hverdagen vil bli fremover.

— Dette gikk egentlig ikke opp for meg før jeg kom hjem til Bergen. Det var godt å komme hjem og være sammen med familien nå. Noe mer enn det har jeg ikke tenkt på. Dette er bare så altfor trist.

Møttes i bursdag

De møttes sist i en bursdag for tre uker siden. Siden har de ikke sett hverandre.

— Hver gang vi traff hverandre, sa vi til hverandre at vi måtte møtes igjen. Nå tenker jeg på hvorfor vi ikke møttes oftere. Man gjør seg tanker om at plutselig kan alt være over, at det er viktig å si til folk at man elsker dem og at man tar seg tid til å treffes.

Myrtvedt forteller at Anja var mye i Bergen selv om hun studerte i Ålesund. At hun hadde en stor omgangskrets og ble venner med dem hun møtte.

— Min beste kamerat var sammen med henne kvelden før hun forsvant. Ikke noe var galt i livet hennes. Hun har bare vært på feil sted til feil tid. Det var tilfeldig at det ble henne. Det er ikke til å fatte at det har skjedd, sier Myrtvedt.

Et sosialt bindeledd

Kristine Røe (21) har kjent Anja Weløy Aarseth siden de var seks år og begynte på skole sammen på Bønes.

– Hvert femte minutt går dette opp for meg. Men hjernen klarer ikke å ta inn at Anja er borte, sier hun.

De to jentene gikk i klasse på barne- og ungdomsskolen. De begynte begge på Fana gymnas, men da i forskjellige klasser. De siste årene på videregående skiftet Kristine til en annen skole. Men de holdt fortsatt kontakten.

— Hun var i bursdagen min for tre uker siden. Det var siste gang jeg så henne, sier Røe.

Hun forteller om en venninne som var veldig sporty, inkluderende, sosial og bindeleddet mellom flere vennegjenger.

— Hun spilte fotball i mange år og var veldig opptatt av trening. Vi trente gjerne sammen når hun var hjemme, hun har lært meg mye om trening, sier 21-åringen.

På vei hjem fra Tyrkia ble det mange tunge samtaler med venninner i Bergen.

— Jeg reagerte med sinne. Vi hadde diskutert hva som kunne ha skjedd før vi leste at dette var en kriminell handling. Kanskje var det en ulykke, kanskje hadde noe annet skjedd. Men dette var det verst tenkelige. Vi hadde håpet at vi ikke skulle få nettopp denne beskjeden.

BESTEVENNER: I mange år var Amalie Myrtvedt Anjas bestevenninne. De var sammen hele tiden. - Det som har skjedd er bare så altfor trist, sier Myrtvedt. (Foto: Privat)