Katinka Øgård har skrubbsår og blåmerker i ansiktet og på ene hånden. Tirsdag kveld, i syvtiden, kom hun syklende langs Skeieveien mot Stavollen idrettspark i Fana, da hun traff et hull i veien. På grunn av mørket og regnet, kunne hun ikke se det til tross for at hun har lys både på hjelmen og sykkelen.

— Jeg stupte over styret og rett i asfalten, forteller hun.

Til alt hell gikk det bra. Ingen biler kom akkurat da, og både mannen som syklet etter og flere som var i nærheten kom til for å hjelpe.

Mange barn sykler

Men Øgård frykter at det samme kan skje igjen.

Én ting er hullet i Skeieveien der hun selv falt. Femti meter lenger borte begynner innkjørselen til idrettsparken. Der er det flere titalls hull i asfalten.

— Det er mye biltrafikk rundt idrettsparken, og mange barn som sykler her, sier hun.

— Hull i veien blir bare større og større hvis man ikke gjør noe. Jeg er sikker på at det blir flere ulykker hvis ingen gjør noe med dette, sier Øgård.

- Ikke vedlikeholdt på tre år

Knut Aarbakke, daglig leder i IL Bjarg som bruker idrettsparken, deler Øgårds bekymring.

— Her er det bare hull i hull. Det er nesten et under at Øgård kom så godt ifra det i går. Når det er mørkt, er det farlig for ungene å sykle her, sier Aarbakke.

Ifølge ham har Bergen kommune hatt ansvar for veien inn til idrettsparken i tre år. Men til tross for at Aarbakke har sagt fra flere ganger om forholdene, har det ikke skjedd noe.

— På den tiden har det ikke blitt vedlikeholdt i det hele tatt. Jeg har vært i kontakt med kommunen flere ganger, men ingen der vet hvem i kommunen vi skal snakke med om dette, sier Aarbakke.

I mangel av noe bedre har idrettslaget selv lappet litt på veien.

— Men vi har ikke sjanse til å betale for at hele veien blir satt i stand. Og det skal jo heller ikke være vårt ansvar, sier Aarbakke.

Ingen vet hvor ansvaret ligger

Atle Kleppe, driftssjef i trafikketaten i Bergen kommune, bekrefter at de har ansvaret for Skeievegen, der Øgård skadet seg. Han har imidlertid ikke hørt om noe asfalthull der.

— Hvis det er tilfelle, må folk melde fra til kommunens vaktsentral. Så lapper vi det, sier Kleppe.

Innkjørselen til idrettsparken er derimot ikke trafikketatens ansvar. Derfor har han heller ikke hørt om at det der er behov for vedlikehold.

— Det må være idrettsseksjonens ansvar. Jeg kan ikke forstå at IL Bjarg ikke har fått svar på sine etterspørsler, sier Kleppe.

Men Rune Titlestad, direktør i idrettsseksjonen, avviser at de har noe med veien å gjøre.

— Det er mulig at dette er fylkeskommunens ansvar fordi vi har leid området av dem, sier han.

Det har ikke lykkes bt.no å komme i kontakt med fylkeskommunen onsdag kveld.

HULLETE: I innkjørselen til Stavollen idrettspark er det tilnærmet umulig å kjøre utenom alle hullene i asfalten.
Gerd Margrete Tjeldflåt