Gruppeleder for Høyre i bystyret, Ragnhild Stolt-Nielsen, er innstilt som ny nestleder i Hordaland Høyre etter Henning Warloe, som i går trakk seg fra alle verv i fylkespartiet etter at det ble kjent at han var siktet for oppbevaring av narkotika.

-Jeg fikk en forespørsel og takket ja til det. Det blir spennende, og det er hyggelig å være innstilt, sier Stolt-Nielsen.

Ikke lystelig

Hun er likevel klar på at situasjonen ikke er lystelig for partiet.

— Omstendighetene er alvorlige. Det er gjerne ikke den måten man ønsker å tre inn i et verv på. Men når situasjonen er som den er, må man forholde seg til det, sier hun.

Stolt-Nielsen kan også komme til å overta Warloes stortingsplass en stund, dersom det viser seg at han ikke kommer tilbake til Stortinget.Hun er nemlig nummer seks på stortingslisten, og dermed andre vara til Stortinget for Høyre i Hordaland.

Beredt til tinget

Første vara, Eivind Nævdal-Bolstad, er for tiden inne for Øyvind Halleraker. Det betyr at Stolt-Nielsen er den neste på listen.

— Det stemmer. Men vi vet ikke hva som skjer i forhold til stortingsplassen, og får ta det når den tid kommer. Jeg er selvsagt beredt dersom det blir behov for meg, sier Stolt-Nielsen.

Warloe hadde uansett fri fra Stortinget denne uken. Deretter er det en uke med møtefri i Stortinget. Etter planen skal Warloe deretter møte i Stortinget igjen, siden stortingsverv ikke er noe man kan trekke seg fra uten videre.