Inne på kjøpesenteret Vestkanten skal 25-åringen ha tatt kvelertak på den gravide samboeren, bitt henne til blods i øret og skallet henne i ansiktet slik at hun fikk et kutt over neseroten.

Like etterpå skal han ha truet en kvinnelig bekjent inne på senteret, og sagt at han skulle drepe henne eller barna hennes. Samtidig tok han frem en kniv, som han viste frem før han i sinne kjørte den i lokket på et bosspann.

«Meget hissig»

Den oppsiktsvekkende uttalelsen om at samboeren likte å bli slått, falt da 25-åringen noen dager etter voldsepisoden ringte til en kvinnelig lensmannsbetjent. Lensmannsbetjenten var inne på kjøpesenteret Vestkanten i forbindelse med et annet oppdrag da flere personer gjorde henne oppmerksom på at det skjedde noe ved biblioteket.

— Der fant jeg tiltalte, som var meget hissig. Samboeren hans satt på en benk, forklarte lensmannsbetjenten da hun vitnet i rettssaken mot 25-åringen i Bergen tingrett i går. Volden skjedde i april i fjor. 25-åringens samboer jobbet tidligere på Vestkanten.

Samboerens tidligere sjef var vitne til det hele.

— Hun hadde fortalt meg at forholdet var turbulent, og at han hadde slått henne mange ganger. Denne dagen så jeg at de kranglet inne på senteret, og at hun var redd. Jeg gikk bort til henne for å gi henne beskjed om at det var telefon til henne. Han kom etter oss, og tok tak rundt halsen hennes. Han løftet henne nærmest opp etter halsen, og holdt henne sånn opp hele rulletrappen, forklarte kvinnen.

Bet hennne i øret

Kvinnen så at 25-åringen bet samboeren i øret.

— Jeg hørte smellet da han skallet til henne. Han traff henne under øyet, og hun sank ned i knestående, sa kvinnen. Samboeren var på dette tidspunktet gravid. Hun fikk med seg 25-åringens samboer inn på et lagerrom i butikken. Da hun gikk ut igjen, ble hun vitne til at 25-åringen truet en annen kvinne som var inne i butikken. Denne kvinnen var gravid i 5. måned, og det var overfor denne kvinnen 25-åringen truet med at han skulle drepe henne og barna hennes, samtidig som han viste frem en kniv.

Fortsatt samboer

25-åringen er fortsatt samboer med kvinnen som ble skallet ned. Hun ønsket ikke å anmelde volden, og forklarte i retten at episoden på Vestkanten var «et uhell». På spørsmål fra aktor, politiadjutant Jannicke Fløystad, bekreftet kvinnen at 25-åringen hadde slått henne noen ganger før, og at hun også var blitt slått av sin far.

25-åringen var i utgangspunktet tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter, men aktor frafalt dette punktet fordi 25-åringen hevdet at han ikke visste at samboeren var gravid.

25-åringen er også tiltalt for oppbevaring av rundt ti gram amfetamin, som ble funnet da politiet ransaket leiligheten hans. Ransakingen skjedde fordi naboer hadde varslet om at det var en jevn strøm av unge folk som så slitne ut som kom og gikk i leiligheten.

Aktor la ned påstand om seks måneders fengsel for 25-åringen, som også tidligere er dømt for vold. Dom i saken faller senere.