• Jeg la merke til henne.

Silje Smådahl så en kvinne som passer til beskrivelsen av Anja Weløy Aarseth kort tid før forsvinningen.

Smådahl var ute på joggetur, og så kvinnen like ved parkeringsplassen der Aarseth parkerte bilen.

Husker jakken

— Jeg la merke til henne fordi hun hadde en fin, rosa jakke. Ellers var det ikke noe spesielt med henne. Hun var bare en jente som var ute på joggetur, sier Smådahl.

21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble sist sett i byfjellsområdet Aksla i Ålesund onsdag ettermiddag. Hun ble meldt savnet av familien i 12-tiden torsdag, og leteaksjonen ble satt i gang like etter.

- Ligner på bildet

— Jeg kan ikke si sikkert at det er henne, men da jeg så bildet, stemte profilen og utseendet, sier Smådahl.

- Hva tenkte du da du hørte at hun var savnet?

— Jeg synes det er ekkelt. Det er forferdelig at de ikke har funnet henne.

De siste sikre observasjonen politiet har av 21-åringen ble gjort kl. 17.00 onsdag, da hun snakket med sin mor på telefonen.

- Kan ha vært noen andre

Politiadvokat Yngve Skovly sier de ikke vet om det er den savnede 21-åringen Silje Smådahl har sett.

— For det første vet vi ikke nøyaktig hva den savnede hadde på seg. Det kan ha vært andre joggere i området som passer til beskrivelsen. Hvis hun ble sett to timer etter at hun parkerte, så var det i så fall en mye lengre joggetur enn hun pleide å ta, sier Skovly.

Søker gjennom natten

Søket ble trappet noe ned ved mørkets frambrudd fredag kveld, men tas opp igjen med full styrke lørdag morgen, skriver NTB.

Kripos har sendt to etterforskere til å bistå det lokale politiet.

— Vi har ingen holdepunkter for at dette er en kriminalsak. Men når vi ikke finner henne, må det skje en parallell etterforskning, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Observasjonen av Aarseth ble gjort av Silje Smådahl onsdag ved 21.30-tiden, i underkant av 100 meter der bilen ble parkert.

Politiet anslår at Aarseth parkerte bilen mellom kl. 19.00 og 19.40.

Ikke søkt overalt

Ved 19-tiden fredag kveld opplyser politiets innsatsleder på stedet at de rundt 150 letemannskapene har finsøkt seg gjennom ca. 60 prosent av det aktuelle leteområdet.

— Vi har ikke gjort noen relevante funn så langt, men søket fortsetter for fullt i noen timer til, sier innsatsleder Olav Ramnefjell i Sunnmøre politidistrikt.

Ved 20-tiden hadde letemannskapene finsøkt 80 prosent av leteområdet, ifølge NTB.

Ingen planer om å utvide

Søket pågår i området Aksla, et populært friluftsområde på Ålesunds byfjell. Politiet har foreløpig ingen planer om å utvide søkeområdet.

— Vi har ingen informasjon per nå i etterforskningen som tilsier at vi bør starte søk andre steder, sier Ramnefjell.

Mannskaper fra Heimevernet, Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og en alpin redningsgruppe søker i kveld i terrenget. I tillegg deltar mellom 200 og 300 frivillige, mange av dem studenter, i et større søk andre steder i Ålesund.

Silje Smådahl kan ha sett den savnede Anja Weløy Aarseth på joggetur i Akslafjellet, hvor hun er meldt savnet.