• FAVORITT: Hillary Clinton kan bli USAs første kvinnelige president hvis hun stiller ved valget i 2016. FOTO: Lenny Ignelzi

Hun kan gjøre som Gro

Hillary Clinton (66) er favoritt til å bli USAs president i 2016. I så fall føyer hun seg inn i en eksklusiv rekke med mektige kvinner som var først.

Hun er 66 år, helsa er skrantende og sier hun først skal bestemme seg i løpet av året. Likevel tar svært mange det for gitt at Hillary Clinton blir Demokratenes kandidat til presidentvalget 2016. Meningsmålingene er oppløftende og dollarene nok til å få den tidligere førstedamen, senatoren og utenriksministeren valgt til historiens aller første kvinnelige president.

— Uansett hva hun egentlig mener og gjør for kvinners sak i Det hvite hus, vil hun ha en enorm symbolsk verdi som kvinne i verdens mektigste posisjon, sier Torild Skard til Aftenbladet. Den 77 år gamle feministen er tidligere Nupi-forsker, SV-politiker og lanserer denne måneden den oversatte versjonen av hennes bok «Maktens kvinner. Verdens kvinnelige presidenter og statsministre 1960-2010».