Alder: 42

Yrke: Jobber i barnehage

Bor: I Fyllingsdalen

Så mange heter Aphrodite: 1

"Ja, særlig!" er den vanligste reaksjonen når jeg presenterer meg, spesielt ute på byen. Folk tror jeg fleiper, og bruker en stund på å forstå at jeg faktisk heter Aphrodite. Det var min fars idé. Han var en spesiell fyr, rockemusiker og maler. Jeg ble født i England, og rett etter fødselen gikk min far på pub for å feire. Han skålte med alle på puben, og fortalte alle at han hadde blitt far. Plutselig hørte han en av Eric Claptons sanger på radioen, der han synger "and her name was Aphrodite". "Det må hun hete, det er jo så fint!" tenkte pappa. Han løp umiddelbart opp til min mor og sa at han hadde funnet navn. Og hun gikk med på det!

Moren min er norsk, så vi flyttet etter hvert til Norge. På barneskolen kalte alle meg Aphrodite med engelsk uttale, men da jeg begynte på gymnaset, begynte alle å bruke den norske uttalen. Like greit, det, for det var enda mer forvirring rundt navnet mitt med engelsk uttale. Det hjelper jo ikke akkurat på at jeg har fått min engelske fars etternavn, alle oppfatter det som det norske fornavnet May og lurer på hva jeg heter til etternavn. Jeg fikk noen kommentarer av typen "hvem tror du at du er?" da vi hadde om gresk mytologi på skolen. Kjærlighetsgudinne, liksom.

Da jeg fikk barn selv, ønsket jeg at de skulle ha spesielle navn, men ikke for spesielle. Barna mine heter Charlette, Chris André og Celine.

Jeg er glad i navnet mitt, jeg liker at det er svært uvanlig. Dessuten fremkaller det ofte smil hos andre, særlig når folk ringer barnehagen der jeg jobber og jeg svarer "Avdeling Solstråle, det er Aphrodite!"

pa_11062012_bt__004.jpg
PAUL SIGVE AMUNDSEN