Betsson har nå satt odds på de folkevalgte foran neste års kommunevalg. Allerede et år før kommunevalget er det dermed mulig for norske oddsspillere å vedde på hvem som blir ny ordfører og byrådsleder i Bergen.

Frps Gunnar Bakke er favoritt til å beholde ordførervervet med odds på 1,70. Men ikke altfor langt etter følger Høyres Trude Drevland med odds på 3,00.

Fargerik ordførerkandidat

— Jeg ville satset noen kroner på det, ja, sier Trudes ektemannen Odd Drevland.

Han mener rollen som koffertbærende ektemann er undervurdert.

— Jeg vil ha forbilder som Arne Olav Brundtland å leve opp til, men den rollen tar jeg med glede dersom Trude blir ordfører.

— Selv om dette uhøytidelig, så er dette kjempehyggelig. Jeg er glad for at jeg har gjort meg bemerket, sier Drevland, som naturlig nok oppfordrer bergenserne til å sette pengene på henne.

— Da vil de få tilbake både penger og en fargerik ordfører.

- Sjanseløs Scheldrup

Monica Mæland er soleklar favoritt til å bli gjenvalgt som byrådsleder. Skulle derimot Aps byrådskandidat Harald Schjelderup bli valgt, får oddsspillerne hele ti ganger innsatsen tilbake.

— Han er sjanseløs, mener bookingselskapet.

Schjelderup selv tar det hele med knusende ro:

— Det tar jeg med et smil. Heldigvis er det velgerne som bestemmer. Vi skal arbeide hardt med å lage gode fremtidsrettede løsninger for Bergen. Derfor tror jeg vi kommer til å få god oppslutning neste år.

Oppfordrer du med det folk til å sette pengene på deg?

— Da oppfordrer jeg helst til å spille Norsk Tipping. Da kommer pengene i hvert fall tilbake til norsk idrett og kultur, sier Schjelderup lattermildt.

Han påpeker likevel at dette er flytende odds som kan endre seg over tid.

— Det er fremdeles et år til kommunevalget. Jeg får konsentrere meg om Bergens utfordringer, så får vi heller se hvordan det går med oddsen etter hvert.

Spådom etter boken

Aller verst er imidlertid spådommen for SVs Oddny Miljeteig. Satser en penger på henne, får man hundre ganger innsatsen igjen. Det er helt usannsynlig at hun blir byrådsleder, mener altså bookmakerne.

— Ha ha. Jeg ville vel sagt det samme selv, svarer Miljeteig når hun får presentert tallene.

— SV er et lite parti. Mirakel har skjedd før, men sjelden i bystyrepolitikk. Fra et demokratisk synspunkt, må jeg derfor si at dette er helt rett, sier Miljeteig, som for øvrig spesifiserer at SV ennå ikke har hatt sitt nominasjonsmøte.

— Dette er ren logikk. Bookmakerne tenker helt etter boken.

Hvem tror du blir ordfører neste år? Si din mening her.