Den ene er dømt for å ha stjålet penger fra en kvinne på 86 år og en 76-åring, også hun i rullator. Jørgensen er altså mannens tredje offer som er pensjonist.

— Penger ikke alt

— Kanskje jeg er lettlurt og godtroende, men jeg ville bare hjelpe når han spurte på butikken, sier hun til bt.no.

— Jeg ble frastjålet 4000 kroner. Det var dårlig gjort, legger hun til.

- Regner du med å få pengene tilbake?

— Nei, men penger er ikke alt, svarer den blide kvinnen.

Offer på 86 år

Jørgensen vil ikke si noe om hvilken straff de to tyvene fortjener. Det er domstolens oppgave, mener hun.

Fredag ble 18-åringen og 41-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Der tilsto de tyveriet, samt forsøk på å misbruke hennes kredittkort som lå i lommeboken. De fikk saken avgjort ved tilståelsesdom. Den yngste ble dømt til 90 dager fengsel, den eldste til seks måneder fengsel. De tok betenkningstid.

Fredrik Verling er forsvarer for den eldste mannen.

— Dette er en streng reaksjon, sier Verling.

- Svært alvorlig sak

Advokat Arild Dyngeland forsvarer den yngste. Han ba om at hans klient behandles på mildeste måte. I retten kom det frem at det ikke er første gang den eldste mannen slår til mot eldre kvinner.

Han er dømt for å ha stjålet fra en kvinne på 76 år i rullator. Dette skjedde sommeren 2009. Han stjal også fra en 86 år gammel kvinne. Og nå har han gjort det igjen.

— Dette er en svært alvorlig sak, sier Trond Høvik, politiadvokat.

— Vi mener at den eldste mannen er hovedmannen. Det fremstår som utenkelig at 18-åringen er det. Jeg er fornøyd med dommen. Det bør reageres strengt når en 76 år gammel kvinne frastjeles lommeboken på denne måten, sier Høvik.