Hvor vokste du opp? – Født og oppvokst på Eidsvågneset. Vi flyttet til Tertnes da jeg var syv. Men jeg syklet tilbake til kameratene i barndommens dal straks jeg var gammel nok.

Hvor ville du helst bodd? – Bor på Sydneshaugen og kan ikke tenke meg noen bedre base. Her er både litt stil og eleganse og dessuten ufattelig kort vei til sentrum.

Hvor går søndagsturen? – Litt for ofte til kontoret. Men jeg har også en litt annerledes søndagsløype som jeg kan anbefale. Den går gjennom Botanisk hage, bort Parkveien, gjennom Nygårdsparken, under Nygårdsbroen, bortover den nye stien langs Store Lungegårdsvann og til Regnhytten. De som orker mer kan gå opp i Fløen og ned Kalfaret hjem. Mye kultur og trim underveis.

Favorittrestauranten? – Zupperia, den nesten nye supperestauranten i Permanenten. Et kjempetrivelig sted. Bestiller gjerne gulasjsuppe. Jeg synes det er flott at noen tør satse og attpåtil får det til.

Hvor handler du klær? – Som eier av en klesbutikk gir vel svaret seg selv. Det eneste jeg ikke får hos Pepper er dresser, de kjøper jeg hos Scabal i Kløverhuset.

De beste skillingsbollene? – Som guttunge likte jeg skoleboller best. Men i ti-tolv års alderen lærte jeg å bake skillingsboller. Det tok visst litt overhånd, men jeg husker at min mor ble imponert. De var faktisk ganske gode, for å si det mildt.

Ditt beste skoleminne? – Lettere å huske det verste. Det var da jeg gikk på Eidsvåg ungdomsskole og ble utvist for én dag. Jeg var nok en liten pøbel i anførselstegn. Brente av kinaputter og låste lærere inne på toalettet. Forhåpentlig er jeg et bevis på at det blir folk av bråkebøtter også.

Din bergenske favorittrett? – Har ingen. Jeg liker ingen av de tradisjonelle favorittene som lutefisk og pinnekjøtt. Men jeg smakte en gang noe som het surstek. Det var ganske godt.

Hvor er du medlem? – Det mest spesielle er vel medlemskapet i Magiske Cirkel. Er med der sammen med 300 andre tryllekunstnere.

Hva er du mest stolt over? – At Bergen er en internasjonal by, åpen og utadvendt. I så måte skiller vi oss klart fra andre norske byer.

Hva ville du vist en turist? – Min favorittløype gjennom det historiske Bergen. Først til Fløyens topp for å vise frem utsikten. Så utover Bryggen, inn i smauene for å kjenne på lukten, så til Mariakirken og den litt for skjulte perlen Bergenhus — deretter Håkonshallen, Norges nest flotteste bygning etter Nidarosdomen, så med Beffen over Vågen til en tur i Nordnesparken, før ringen sluttes over Klosteret til sentrum.

Hva er du minst stolt over? – At Bergen i for stor grad er en skippertaksby. Når vi tar sats, er det ingen som slår oss. Men byen klarer ikke å følge opp sine gode hensikter. Jeg skammer meg over gatestandarden og mye forfall i sentrum.

Hva savner du mest i Bergen? – Jeg savner et opplevelsestilbud i form av en type fornøyelsespark, slik mange andre byer har. Noe spesielt for barn og familier.

I paraplystativet? – Jeg har gitt opp. Mister alltid de fine paraplyene. Derfor har jeg bare to vindskjeve skaberakker - én hjemme og én på jobben. Men ikke noe stativ.

Det mest romantiske stedet? – Bergenhus er i hvert fall det mest stemningsfulle stedet. Noen vil sikkert si det mest romantiske. Det er høytid å rusle rundt der.

Ditt første kyss? – Må vel ha vært i den musikalske barnehagen på Eidsvågneset. Men det var nok mer et suss enn et kyss.

Favorittbergenseren din? – Det blir Christian Michelsen. Han var både bergenser og statsmann, en litt for sjelden kombi-nasjon i nyere tid. Det imponerer meg hvor forutseende og modig han var. I dag tar vi hans inn-sats for gitt, men det var en fantastisk prestasjon.

Orkesterplassen 17. mai? – Beste posisjonen er fra hovedprosesjonen. Der har jeg hatt gleden av å gå sammen med bystyret i fem år. Det er kjempegøy, ikke minst å lytte til kommentarene fra eldre damer langs ruten.

Når var du på Stadion sist? – Det var 16. mai i fjor. Brann taper hver gang jeg tar turen. Jeg har stor sans for miljøet på Store stå. Det er nesten en kulturopplevelse.

Det flotteste byfjellet? – Har alltid hatt sans for Lyderhorn. Kanskje ikke fordi det er så flott, men fordi det har den mystiske auraen som heksenes fjell.

En god dag i Bergen? – Det må være en dag jeg har vært med på å arrangere noe - et eller annet som andre har hatt glede av - i Ferieklubben eller tidligere i Sommer Bergen, for eksempel.

Ordfører for en dag? – Jeg tror folk flest overvurderer ordførerens mulighet til å få gjort saker og ting. Men saker ord-føreren tar opp, setter selvfølgelig dagsorden og mobiliserer gode krefter. Derfor ville jeg benyttet en dag med ordførerkjedet til å sette søkelyset på den alvorlige narkotikasituasjonen i Bergen.

TRULS SYNNESTVEDT