ARNE COLLIANDER

— Vi har allerede fått melding om de første tyveriene og tyveriforsøkene, sier etterforsker Bjarte Moe ved Hordaland politidistrikt.

Tyvene blir bare frekkere og frekkere. Flere av de stjålne båtene er tatt fra tilhengere som har stått klargjort for transport. Tyvene kobler rett og slett båthengeren til bilen sin og fordufter.

Tidligere i denne uken ble det stjålet en 18 fots skjærgårdsjeep på en Gaupen-tilhenger fra Fjøsangerveien 54. Båten, en Waverider 550 med en utenbords 115 hk Evinrude påhengsmotor, er sporløst forsvunnet.

— Vi ber publikum være våkne dersom de får mistenkelige, gode tilbud om kjøp av brukte båter og påhengsmotorer, sier Bjarte Moe.

Han ber dessuten båteiere om å ta flest mulig forholdsregler for å sikre seg mot at båtene deres blir stjålet.

— Ligger båtene på sjøen, bør de låses. Båter som står på tilhengere, klare for transport, bør skjules best mulig, sier etterforsker Moe.

Bergens Tidende skrev i fjor om et båttyveri der tyvene forvandlet båten på en slik måte at selv eierne hadde problemer med å kjenne den igjen. Båten, en Yamarin skjærgårdsjeep, ble stjålet i Fana og funnet igjen i Os. Da var skroget delvis omlakkert, og så ut som en Askeladden-båt. Motoren var utseendemessig forsøkt omgjort fra Yamaha til Mariner.

— Vi kan ikke utelukke at mange båttyver bruker raffinerte metoder for å skjule de stjålne båtenes identitet, sier Bjarte Moe og oppfordrer båtfolket til årvåkenhet.

— Båtfolket er ofte politiets forlengede arm på sjøen, sier han.

GJEVE SAKER: Denne skjærgårdsjeepen ble stjålet fra Fjøsangerveien tidligere denne uken. Politiet ber båtfolket være på vakt mot stadig frekkere tyver.