I ettermiddag presenterte nominasjonskomiteen i Høyre sitt forslag til Bergen Høyres bystyreliste.

Og det var en liste stort sett kjemisk fri for overraskelser, selv om det ikke så slik ut da tidligere H-statsråd Victor D. Norman satte seg på podiet.

Men nei — Norman er ikke Høyres ordførerkandidat. Det er Trude Drevland.

Æresplassen - Før dere i pressen tar helt av. Vi må opplyse om at det er førstekandidaten og sistekandidaten på bystyrelisten vi har fått med oss her i dag, sa nominasjonskomiteens leder Henning Warloe da han presenterte Monica Mæland og Victor Norman.

Sistnevnte fikk aller siste plass på listen, eller æresplassen som det også blir kalt i Høyre.

— Da jeg ble spurt, tenkte jeg at dette kanskje var min siste sjanse til å stå på en liste. Jeg har aldri stilt til valg før, sier den tidligere statsråden.

Warloe mener at Norman kan være en stemmesanker, og han påpeker at det ikke skal veldig mange slengere til på valgdagen før statsråden er inne i bystyret.

— Jeg har vel kun regnet med at det er et par venner som vil stemme på meg, sa Norman under pressekonferansen på Høyres Hus i ettermiddag.

Kjent mannskap Tilsvarende pressestunt som i ettermiddag gjorde Høyre da Herman Friele ble lansert som ordførerkandidat for to perioder siden.

Som ved sist valg kjører Høyre videre med kjent mannskap. Nåværende varaordfører Trude Drevland får plassen etter Monica Mæland. Drevland blir dermed Høyres ordførerkandidat.

Generelt var det ikke mange overraskelser på Høyres liste.

– Vi er så heldige at mange av kandidatene vil fortsette. Du skifter ikke ut vinnerlaget, sa Henning Warloe.