På gårsdagens gruppemøte valgte Høyre å støtte byrådets innstilling, og går imot byggeprosjektet på Mølleneset når saken skal behandles i bystyret på mandag.

Dermed må Svein Kjelstrup Olsen se langt etter den 50 meter høye husdrømmen sin.

Det har hele tiden vært en dårlig skjult hemmelighet at Høyres medlemmer i komiteen egentlig ønsket å gå inn for høyhuset.

— Vi hadde en kjempediskusjon, men havnet på et nei til slutt, sier gruppeleder for Høyre Hilde Onarheim

Hun sier beslutningen er fattet uten hensyn til husfreden i byrådet.

— Vi hadde stemt slik uansett, vi tenker ikke så mye på husfreden. Flere argumenter mot gjorde at det ble et nei, sier Onarheim. Heller ikke miljøprofilen ble interessant nok til slutt.

— Energidelen er spennende, men vi kan ikke bare la oss blende av det. Vi må se helhelten i det, og her er plasseringen rett og slett feil, sier Onarheim.

I april konkluderte byrådet med et rungende nei til Kjelstrup Olsens høytragende husplaner. Begrunnelsen var blant annet at forslaget bryter alle kriterier for bygningshøyder i byområdet.

Siden den tid er motstanden svekket. I komité for miljø og byutvikling sa flertallet ja til bygging av det energiøkonomiske huset.

Både Arbeiderpartiet, Pensjonistpartiet og Fremskrittspartiet var høye på tanken. Høyre fulgte byrådets innstilling, men signaliserte samtidig at dette ikke var en endelig beslutning, snarere tvert imot.

Også RV og SV stemte mot høyhuset i komiteen, men åpnet samtidig for å endre stemmegivningen i bystyret.

Dette var vakker musikk i Kjelstrup Olsens ører.

— Jeg er absolutt optimist etter dette. Jeg tror på realisering av prosjektet, sa han til BT for to uker siden.

Men slik ble det altså ikke. Alle partiene som var på vippen har havnet på et nei.

STOPPES: Energihuset på Mølleneset. TEGNING: SVEIN KJELSTRUP OLSEN