Hirori er leder av Kurdisk Kulturforum i Hordaland og sitter i Felles innvandrerråd. Men han er også medlem i Høyre, partiet som leder byrådet som Øistein Christoffersen (Frp) er en del av.

— Jeg vil anbefale min partifelle Monica Mæland at hun fjerner ham. Vi kan ikke akseptere mennesker med slik holdning i byrådet, sier Hirori.

Angrer ikke partivalg

Han leverte politianmeldelsen på vegne av Felles innvandrerråd, som har reagert kraftig på uttalelsene fra Christoffersen. I et intervju med Åsane Tidende sa han at integrering av innvandrere «handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder»

— Jeg ble sjokkert da jeg hørte hva han sa. Jeg har snakket med mange kurdere som mener det samme. Det er nedverdigende når han sammenlikner integrering med hundeoppdragelse, sier Hirori.

Han er ikke overrasket over at det er en politiker fra Frp som kom med et slikt utspill, men understreker at det positive krefter også i det partiet. Selv har han valgt Høyre som parti. Hirori meldte seg inn i Høyre for en måned siden, og angrer ikke valget.

— Overhodet ikke. Høyre er et fantastisk parti med stor og inkluderende plattform. Partiet jobber for alle, også innvandrere. Ingen i Høyre vil støtte Øivind Christoffersen, mener han.

- Ligner jeg en hund?

Felles innvandrerråd vil vurdere å trekke anmeldelsen dersom Christoffersen går av som byråd.

— Det er på grunn av hans posisjon at vi har valgt å anmelde ham. Målet er at han skal gå av, sier Hirori.

Han oppfordrer også Frp-leder Siv Jensen til å si sin mening om uttalelsene. Hittil har Jensen nektet å kommentere saken.

Også Chiku Ali, RV-politiker som opprinnelig kommer fra Tanzania, vil anmelde Christoffersen.

— Han har krenket min person, fornærmet min menneskelige identitet og psykisk skadet meg. Ligner jeg på en hund? Oppfører jeg meg som en hund? spør Ali.

Gode og dårlige politikere

Utenfor Nygård skole treffer vi 30 år gamle Suler Kheire. Han kom til Norge fra Somalia for seks år siden, og blir skuffet når han hører hva Christoffersen har sagt.

— For en dum ting å si. Å sammenligne mennesker med hunder. Det er jo ikke det samme i det hele tatt, sier han.

Somalieren har jobb og snakker godt norsk. Likevel synes han det er vanskelig å bli integrert i samfunnet. Men norske politikere har han ingenting imot.

— Noen er gode og noen er dårlige. Sånn er det alle steder.

Høvik, Tor