Partiet gjør et byks på 1,2 prosentpoeng fra oktobermålingen, og er opp 3,3 prosentpoeng siden kommunevalget i høst.

— En stor tillitserklæring til Monica Mæland og våre folk i Bergen, som gjør en kjempejobb. Tilbakemeldingene jeg får fra næringslivet, forskningsmiljøene og folk flest i Bergen er de aller beste, sier partileder Erna Solberg.

Lederen i Bergen Høyre, Torbjørn Hansen, er også svært tilfreds med målingen.

— Dette er veldig gledelig og bekrefter at Høyre over lang tid har en god oppslutning i Bergen. Det må skyldes at folk har tillit til den jobben Høyre gjør i byrådet, sier Hansen.

Han mener det er ekstra positivt at partiet har styrket seg også etter kommunevalget i høst.

— Vi som driver med politikk verdsetter at man klarer å holde en god oppslutning og gå frem når man har et styringsansvar. Trenden er ofte motsatt, sier Hansen, som også gleder seg over at KrF får en god måling.

— Nå har alle tre partier synlig posisjoner i byråd og bystyret, og her er gode markeringsmuligheter å utnytte. Vi er opptatt nå at partier i byråd må spille hverandre gode og få en god eksponering, sier Hansen.

Taperen i meningsmålingen er Arbeiderpartiet, som går tilbake med 2,5 prosentpoeng fra oktober.

— Galluper går opp og ned, men jeg registrerer jo at vi også har hatt dårlige nasjonale målinger i det siste. Jeg tror ikke at dette resultatet har noen spesiell årsak her i Bergen, sier Terje Ohnstad.