Det er det sannsynlige utfallet av forhandlingene mellom Høyre og Frp som ble innledet i går. Mandag slo osingene ring om Frp-ordføreren sin. Men Søviknes fikk bare nesten rent flertall. Valgnatten ble det sådd usikkerhet om Høyre ville inngå i en bred allianse og frata ham makten.

Slik ble det altså ikke. I dag møtes Høyres gruppe for å godkjenne forhandlingsopplegget.

— Vi er innstilt på å få til en avtale med Frp. Noen politiske føringer vil vi legge inn i den avtalen, men det kommer ikke på tale med en så omfangsrik og detaljert samarbeidsavtale som etter forrige valg, sier Lisbeth Axelsen til Bergens Tidende.

Høyre tapte såpass terreng i mandagens valg at partiet trenger hjelp for å få plass i formannskapet. Den motytelsen gir Frp.

I går ettermiddag var det fortsatt spenning knyttet til valgresultatet i Os. KrF, som gikk kraftig tilbake, har krevd og vil få omtelling av KrFs og SVs stemmer.

Bare en eneste stemmeseddel hindrer KrF i å få tre og ikke to plasser i kommunestyret. For øyeblikket er det SV som besitter KrFs nesten-mandat.

— Egentlig er det bare 0,4 listestemmer som mangler. Noen ekstra slengere er alt som skal til, sier Kåre Lutro (KrF) håpefullt.

FRP-ORDFØRER: Frp-ordfører, Terje Søviknes, har satt sitt stempel på Os kommune. Høyre sikrer trolig en ny periode for Søviknes.
Arkivfoto