De eldste er fortsatt eldst.

I alle fall i VM-sluttspillet i Wordfeud. Med ett unntak var det den eldste spilleren i hver kamp som vant kvartfinalene.

Likevel er fremdeles både 60— og 80-tallsmodeller representert når semifinalene starter onsdag kveld.

Under kan du lese kampreferat fra alle de dramatiske sluttspillkampene.

396 - 531

Eivind «Grib» Sommersten vs. Tor «tthoto» HolgersenI den første kvartfinalen mellom Tor Holgersen og Eivind Sommersten, var det lenge helt jevnt. Men så klinket «tthoto» til med et skikkelig langskudd. Etter mye prøving og feiling la han ut ordet «marglaus», og trodde knapt sine egne øyne da det gikk gjennom.

— Det ordet ga både trippelt ordpoeng og dobbelt bokstavpoeng. Etter det følte jeg seieren var i boks, sier Holgersen.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han finner Wordfeud-stjernestatusen, og oppmerksomheten den fører med seg, som en aldri så liten påkjenning.

— Planen var egentlig å ryke ut i kvartfinalen, men det klart jeg altså ikke. Når kampen var i gang kunne jeg liksom ikke tape med vilje, sier «tthoto».

405 - 454

Eli «evalor» Valør vs. Odd Harald «Furuflaten» OpdalDen andre kvartfinalen var lenge svært jevn. Her ledet sluttspillets eneste kvinnelige deltaker, Eli Valør, første halvdel av kampen mot sluttspillets eneste gjenværende 80-tallsbarn, Odd Harald Opdal (født: 1984).

— Jeg hadde forferdelig bokstaver på hånd i starten, sier «Furuflaten».

Vanligvis sliter folk med for mange konsonanter. Men her hadde han det motsatte problemet.

— På det verste hadde jeg fire A-er, og jeg måtte spille flere dårlige ord for å bli kvitt dem. Men så fikk jeg spilt CD, med C-en på en trippel bokstavpoeng som gikk begge veier. Litt senere fikk jeg inn en SOYA, som ga dobbel ordpoeng i begge retninger for Y-en, og slik kom jeg meg ovenpå, forteller «Furuflaten».

På oppløpet satset ungdommen på en taktisk seier, kombinert med ikke ubetydelige mengder flaks.

— Jeg fikk de to siste brikkene, som begge var konsonanter. Da talte jeg over brettet og regnet meg frem til at «evalor» kun hadde konsonanter igjen. Med de få mulighetene som var på brettet kunne jeg da styre spillet inn, sier «Furuflaten», som benytter anledningen til å skryte av sin sterke motspiller.

— Alt kommer an på hvilke bokstaver man trekker i en så tett sluttspurt.

Rickard «ekcir#1» Willemoës vs. Ragnar «ragnartm» Tesdal MjeldeDen jevneste kvartfinalen sto mellom medisinerstudent Rickard «ekcir#1» Willemoës og Wordfeudens svar på Kjetil André Aamodt i juniform, Ragnar «ragnartm» Tesdal Mjelde.

Til slutt trakk «ragnartm» det lengste strået, med fem hårfine poengs margin.

— Motstanderen min hadde som uttalt strategi å åpne svakt og så komme sterkere etter hvert. Det gjorde han til gagns. I både tredje siste og nest siste runde fikk han over 90 poeng. Samtidig satt jeg med syv bokstaver på hånd og visste at han ville bli ferdig i runden etterpå, forteller «ragnartm» , om den nervepirrende avslutningen.

— Jeg kjempet lenge med bokstavene og klarte til slutt å bruke fem av dem på ordet "imiterer", til 25 poeng, sier Ragnar.

Som med det sikret avansement til semifinalene som går av stabelen i morgen kveld.

461 - 553

Bernt «deepbernt» Omland vs. Hallgeir «[munde]» MoldeI den siste kvartfinalen det ikke like jevnt. Høydetreningen på Mjølfjell ser ut til å ha hatt god effekt for Bernt «deepbernt» Omland, som knuste til med en «BLÆRES» til 107 poeng tidlig, og gikk av med en komfortabel seier.

I kledelig beskjeden stil gir seierherren mesteparten av æren til bokstavene.

— Når det er såpass jevnt høyt nivå handler mye om å få gode bokstaver til riktig tid. [munde] er nok like flink som meg, sier «deepbernt» til bt.no