Lørdag morgen var det igjen branntilløp i høyblokken i Myrdalskogen 22/24, for fjerde gang siden jul. Tre av brannene er påsatt. Nyttårsaften var det en rakett på avveie som skapte dramatikk.

Bygget bål

Politiet er sikre på at det er en pyroman som står bak brannene i trebodene i første etasje.

— Noen har bygget et bål utenfor en av bodene, og deretter satt fyr. Det samme skjedde ved forrige branntilløp, for vel tre uker siden, opplyser lensmannsbetjent Novald Bergfjord.

Lørdag undersøkes åstedet av en krimtekniker. Politiet i Åsane har i tillegg satt en egen etterforsker på saken.

Vaktmesteren i borettslaget, Karsten Fløysand, opplyser til Bergens Tidendes nettutgave at det også tidligere har vært en brannstifter på ferde i blokken, som består av 91 leiligheter.

— Like før jul var det noen som hadde satt fyr på en dyne inne i en av bodene. Jeg fikk slukket flammene omtrent samtidig som brannvesenet kom, sier Fløysand.

Borettslaget har tidligere vært plaget med innbrudd og hærverk i bodene.

Ber folk låse

Politi og brannvesen fikk melding om lørdagens brann klokken 09.50. Flammene ble raskt slukket, og det var aldri snakk om å evakuere blokken.

Også de andre brannene har blitt slukket før de har fått utvikle seg. Men røyklukten henger igjen i trappeoppgangen, og beboerne har fått seg nok en kraftig støkk.

Politiet drev lørdag rundspørring i området for å undersøke om noen kan ha sett noe av interesse. Beboerne har via intern-tv fått beskjed om å være nøye med å låse dørene, og å varsle politiet dersom de ser noe mistenkelig.