Mannen, som tidligere var en god venn av drapstiltalte Tor Helge Flaten, er av by— og lagmannsrett trodd på en forklaring som utpeker Flaten som drapsmann - og Jarle Olsen som kald og nådeløs oppdragsgiver. 27-åringen er også den eneste som er rettskraftig frifunnet for selve drapet. Han soner nå en dom på åtte års fengsel for medvirkning til grov legemsbeskadigelse.

- Innrømmet drapet

Ihlebæk, som forsvarer Flaten, hamret løs på 27-åringens troverdighet fra første stund. Kjendisadvokaten prøver blant annet å overbevise lagmannsretten om at det var 27-åringen, og ikke Flaten, som skjøt oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen i hodet.

— Du har servert fire vidt forskjellige forklaringer på det som skjedde den natten Madsen ble skutt. I den siste innrømmer du sågar at det var du som skjøt, påstod Ihlebæk, og siktet til at mannen overfor en småbarnsmor skal ha tilstått at det var han som fyrte av skuddet.

— Det er godt mulig jeg har sagt det. Jeg husker ikke, det er så lenge siden. I så fall var det for å ikke nevne Flatens navn. På den tiden var jeg veldig nedbrutt, samtidig som jeg brukte amfetamin nesten daglig, forklarte 27-åringen..

— Det er mye du ikke husker. Du holder ikke tilbake litt? undret Ihlebæk.

— Nei. Jeg kan ikke fortelle mer enn det jeg husker. Beklager! svarte 27-åringen, tydelig irritert.

Irettesatt av lagmannen

Stemningen i rettssalen ble etter hvert svært amper. Kjendisadvokaten måtte underveis tåle kritikk fra både lagmann Rune Fjeld og aktor Gert Johan Kjelby for måten han eksaminerte vitnet på.

De to tiltalte - i første rekke Tor Helge Flaten - har fremstilt 27-åringen som særdeles våpenfiksert og i stand til å demontere og sette sammen et skytevåpen på få sekunder.

Det avviste 27-åringen bestemt.

— Jeg er ikke spesielt interessert i våpen. Jeg bare liker å skru på ting.

Tidligere på dagen hadde 27-åringen på spørsmål fra aktor Kjelby på ny fortalt at det var Tor Helge Flaten som skjøt Madsen, og at han selv bare var med som sjåfør.

— Flaten sa til meg at han skulle ut og «ta beina» på Madsen. Det hele var en hevnaksjon fra Jarle Olsen, for tysting eller noe. Alt måtte skje den natten, for da var Madsen alene, forklarte han.

Forsvarerne Ihlebæk og Helge Wesenberg fortsetter i dag sin utspørring av mannen. Deretter skal retten etter planen høre småbarnsmoren som hevder å ha hørt 27-åringen tilstå drapet.