— Vi er to kamerater som dro ned til Bergen for å se på leilighet, men det er vanskelig å finne noe med bare to soverom, sier Jann Even Longva fra Ålesund.

Til høsten starter han på Høgskolen i Bergen sin byggingeniørutdanning. Nå bruker Longva tiden frem mot semesterstart til å finne husrom. Denne gangen er det en fireroms de ser på, vel vitende om at det kan bety at det siste rommet vil bli bebodd av en de ikke kjenner.

— Senere i kveld skal vi på to visninger til, men vi er ikke så kresne akkurat nå. Vi kan heller finne noe nytt etter en stund. Hadde vi startet tidligere i vår hadde vi nok funnet en treroms, konstaterer han.

Det er likevel denne uken det store inntoget av studenter kommer til byens visninger. I forrige uke kom det definitive svaret på at studentene har fått plass ved byens utdanningsinstitusjoner, og mange har ventet på dette.

— Jeg har ikke møtt så mange på en visning tidligere i sommer, sier Ingve Larsen fra leietakerorganisasjonen Bergenstudenten. Sammen med Jette Christensen var de på samme visning som Longva i Vestre Holbergsallmenning, for en student som ikke hadde anledning til å gå selv.

— Leiligheten har tre soverom, men en litt dårlig planløsning, innrømmer visningsansvarlig Asgeir Hansen.

Han tilbyr hvert av de tre rommene i leiligheten for 3100 kroner i måneden, pluss strøm, men ett av rommene må man gå gjennom både et bad og en bakgang for å komme til.

Hansens inntrykk er at fire- og femroms leiligheter går veldig fort i disse dagene.

— Jeg har ansvaret for to hus i byen, og bare på denne leiligheten har jeg 50 interesserte.

For å kunne velge mellom alle de interesserte må de levere både attester og referanser.

— Vi har praktisert dette en stund nå, og er veldig fornøyd, sier Hansen.