Sporten heter slakkline, og vinner stadig nye tilhengere.

Søndag ettermiddag fikk mange bybanepassasjerer, fotgjengere og andre trafikanter et lite innblikk i den akrobatiske og spenstige aktiviteten.

Steffen Nystad og noen venner hadde spent en line fast mellom Gamle Nygårdsbro som Bybanen går på, og Nye Nygårdsbro II. Her forserte de linen flere meter over vannspeilet, som ikke akkurat innbød til noen dukkert i det sure og hustrige høstværet.

Ny utfordring

— Dette er en helt ny utfordring. Det er første gang vi balanserer her, forteller Nystad. I tur og orden forsøker han og vennene Maria Lillegraven, Ann Kristin Nilsen og Olle Ramberg å unngå det våte element.

Maria Lillegraven opererer også som HMS-ansvarlig, og har for sikkerhets skyld sørget for dobbel line.

— Vi mister jo balansen av og til, men en sikring gjør at ingen stuper i vannet. Det blir likevel noen blåmerker når vi faller, forteller Nystad.

- Perfekt sted

Slakkline-gjengen karakteriserer åpningen mellom de to broene som perfekt for aktiviteten.

— Det blir mye mer adrenalin når det blir såpass høyt som her, sier Steffen.

Han synes det er artig at folk stanser opp for å følge balansekunsten.

— Men jeg vet ikke om det er like populært hos vognførerne på Bybanen, smiler han.

Møtes i parkene

De har ikke dannet noen egen klubb i Bergens-området, men har egen Facebook-gruppe. Steffen Nystad forteller at de noen ganger er opptil 20 personer i alderen fra 15 til rundt 40 år som treffes på egnede steder.

— Oftest blir vi enige om å møtes rundt i byens parker. Dette er jo noe man kan drive med hvor som helst, sier Nystad.

De fleste utøverne kommer fra ekstremsportmiljøet og bruker balansekunsten som avslapningsaktivitet, forteller han. Nystad understreker likevel at slakkline vanligvis foregår med line mellom to trær bare en halvmeter over bakken. Poenget er å utvikle balanseferdighetene.

— Men kall oss for all del ikke linedansere, ber 19-åringen.

OVER VANNET: Steffen Nystad (19) tester balanseferdighetene på en line mellom Gamle Nygårdsbro der Bybanen går, og Nygårdsbro II.
Vegar Valde
UPS: Noen ganger ok å ha sikkerhetsline.
Vegar Valde