McKay og bandet reiser rundt med showet «Earth, Wind & Fire Experience», som består av låter fra Earth, Wind & Fires repertoar.

— Vi fikk beskjed om at de hadde mistet flyet fra Oslo som skulle ha landet i Bergen i tretiden lørdag ettermiddag. Da var de kommet til Oslo fra Marokko via Paris. Vi prøvde alt vi kunne for å få artistene til Voss. Vi forhandlet med dem i timevis, men Al McKay nektet å reise med et fly som gikk i åttetiden. Buss var heller ikke aktuelt for ham. Dermed måtte konserten avlyses sier bookingansvarlig Vidar Lund i Ekstremsportveko.

Gadd ikke

— Hva slags begrunnelse fikk dere?

— Han satte seg helt på bakbeina. Han sa at han ikke gadd å reise helt til Voss når de måtte ta et senere fly. Det var helt umulig å overtale dem til å komme. Forferdelig trist for oss og publikum, men vi gjorde virkelig alt vi kunne. De skulle egentlig ha gått på scenen kl. 22.30, men vi la om programmet så de kunne ha startet en halv time etter midnatt. Alt utstyr var klart, og hvis de hadde reist med det flyet vi fikk plasser på, hadde det gått fint. Men de ville rett og slett ikke.

Peer Osmundsvaag i Atomic Agency som formidlet bandet til Ekstremsportveko, sier at det er forferdelig trist at dette skjedde:

— Al McKay er en eldre herre som ikke ville reise på spillejobb så sent på natten. Så bandet overnattet på Gardermoen og reiste videre søndag. Vi trykket på de knappene vi kunne, men klarte ikke å overtale ham. Avlysningen er like irriterende for oss som for alle andre, sier Osmundsvaag.

Kontraktsbrudd

Ekstremsportveko har betalt inn et forhåndshonorar for den avlyste konserten. Ingen av de involverte vil si noe om størrelsen på dette beløpet, men etter det BT har grunn til å tro ligger det på minst 100.000 kroner. Daglig leder Margrethe Alm i Ekstremsportveko sier at Al McKay har brutt kontrakten og at arrangørene vil ha disse pengene tilbake.

Peer Osmundsvaag i Amtomic Agency sier at arrangøren selvfølgelig skal få tilbake det de har lagt ut.

Alm beskriver situasjonen lørdag kveld som utrolig frustrerende.

— Vi ble satt i en håpløs situasjon, og for meg virker det som at bandet har vært dårlig til å planlegge reisen sin, sier hun.

Solgte til full pris

— Dere solgte billetter til full pris selv om dere visste at hovedartisten ikke ville komme. Hvorfor?

— Vi opplyste alle som kjøpte billetter om at de ikke kom. Vi hengte opp plakater, sendte ut pressemelding og spredte budskapet på sms. Og konsertene ble lagt om slik at det ble en bra pakke likevel.

Theodor Sigurdsson Kvikne reiste med noen kamerater fra Balestrand til Voss ens ærend for å få med seg McKay og bandet.

— Vi oppdaget avlysningen på en plakat utenfor teltet, så dette var skikkelig irriterende. Nå regner jeg med at vi får tilbakebetalt det vi hadde lagt ut på billetter, sier han.

NEKTET: Da bandet mistet flyet fra Oslo til Bergen, nektet frontfigur Al McKay å dra med et fly som gikk i 20.00-tiden. Han lot seg ikke overtale. - Han er en eldre herre som ikke ville reise på spillejobb så sent på natten, forklarer Peer Osmundsvaag i Atomic Agency. Han syns også det var trist at McKay var urokkelig.