Det er selskapet Damsgårdveien 69 som står bak hotellplanene, skriver Sydvesten. Etter det BT forstår, har selskapet skrevet en avtale med en hotellkjede som skal drive hotellet.

Hotellet blir på rundt 5000 kvadratmeter, og skal ha 144 rom. Det blir liggende i nærheten av den planlagte Markusplassen, som skal forbindes med Møhlenpris med en gangbro.

— Behov for hotell

På andre siden av plassen er BOB snart i gang med å bygge flere hundre leiligheter i boligprosjektet Damsgårdssundet. Hele strekningen mellom Solheimsviken og Puddefjordsbroen er det tett i tett med prosjekter.

— Dette er midt i et område med rivende utvikling. Med mange små leiligheter i området og næringsområdene i Solheimsviken og Høyteknologisenteret i gangavstand, tror vi det vil være behov for et hotell, forteller prosjektansvarlig Rolf Maurseth i Link Signatur, firmaet som har tegnet bygget.

Byggestart til høsten

Maurseth forteller at det er planlagt kafeer, restauranter og konferanselokaler i første etasje av bygget. Målet er å bidra til å skape liv og røre i den nye bydelen. Blant annet kommer det en overbygget uterestaurant på sørsiden av hotellet.

Utbyggerne har endret litt på formen på det planlagte bygget i forhold til reguleringsplanen, slik at det nå er formet som en S, i stedet for lamellblokker.

— Det er for å skape bedre utearealer, få større fasade og skape lune områder, sier Maurseth.

Nabovarsler og søknad om mindre reguleringsendring vil bli sendt rett over påske. Utbyggerne håper å kunne begynne å rive det eksisterende bygget til høsten .

Trenger vi hotell på Damsgård? Si din mening!