– Det ble meldt om kraftig røykutvikling og fare for klorgass. Vår patrulje og betjeningen på hotellet sørget derfor for at gjestene kom seg inn i den delen av hotellet som ble betegnet som trygg, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Brannen, som ble meldt klokken 20.12, startet i kjelleren under bassenget til hotellet. Brannvesenet fryktet at klorgass skulle spre seg i lokalene som følge av brannen. Klorgass er giftig og etsende.

En drøy halvtime etter at brannen ble meldt hadde brannvesenet røykdykkere inne, og kunne konstatere at det ikke var mye røyk i bygningen. Minutter senere var brannen under kontroll.

— Det var en ulmebrann i tilknytning til svømmebassenget. Det var litt hektisk mens det sto på, men heldigvis gikk alt bra, sier Walter Thorsen jr., sønnen i familien som driver hotellet.

– Det kan være et lysarmatur eller en magnetventil som har forsårsaket brannen. Det vil bli undersøkt i morgen, sier Johannessen.

De omkring hundre gjestene har nå fått returnere til rommene sine.

UTRYKNING: Brannmannskapene fikk raskt kontroll over brannen da de kom til hotellet.
FRØYDIS GRANN
EVAKUERT: Gjester måtte evakueres til en annen del av hotellet da det begynte å brenne nær klorgasstanker i kjelleren til Oppheim hotell på Voss. Foto: OPPHEIM HOTELL