Det var altså hotelldirektøren som ble angrepet med øks på sitt eget hotell fredag morgen. Han er ifølge Helse Bergen lettere skadet, men hendelsen var svært dramatisk, forteller Hjelmeland.

— Kjenning av hotellet

— Det går bra med Erik, og han vil klare seg. Ingen andre ansatte eller gjester var noen gang truet av hendelsen. Når folk gjør noe slikt, tenker jeg at det ligger en personlig tragedie eller psykiske plager bak. Jeg håper gjerningsmannen blir godt ivaretatt, sier Alette Hjelmeland.

Hun er markedssjef på Fleischer’s hotel og samboer med Erik Fleischer Tønjum som får behandling på Voss sykehus.

— Jeg vet ikke omfanget av skadene, men han har allerede bedt om pc så han kan jobbe fra sykesengen, så formen er ok. Men det var en alvorlig hendelse og vi har virkelig hatt englevakt, forteller hun til bt.no fredag ettermiddag.

Angrepet på Tønjum kom brått på, men ansatte på hotellet fikk fort avvæpnet mannen som da var forholdsvis rolig. Hjelmeland er glad for at angrepet ikke skjedde i fellesarealene og etter at frokosten var ferdig, slik at det ikke var så mange gjester til stede. Hun ønsker ikke å si noe mer om gjerningsmannen, annet enn at han er en kjenning av hotellet.

— Driften går som normalt her nå og det virker som de ansatte takler dette greit. Vi arrangerer et allmøte der også bedriftshelsetjenesten stiller i tilfelle folk har behov for bistand.

Pågrepet uten dramatikk

Politiet i Hordaland meldte klokken 10.20 fredag at en mann er skadet med øks på Voss. Øksedramaet fant sted på Fleischer's Hotel, bygdens mest berømte hotell.

— Det var en dramatisk melding, sier lensmann Ivar Hellene på Voss.

En patrulje som befant seg i sentrum kom raskt til hotellet. Senere ankom en bevæpnet patrulje.

Men mannen var da allerede avvæpnet og hotelldirektøren på vei til sykehuset på Voss.

— Siktede, en mann i 50-årene, var rolig da patruljen kom frem, og ble pågrepet uten dramatikk, sier Ivar Hellene.

Han vet ikke hvor siktede hadde fått øksen fra.

Ukjent for lensmannen

Ved 11-tiden var tre politimenn inne på hotellet og sikret spor i en hotellkorridor. Da var alt rolig på stedet. Politiet på Voss får bistand fra krimteknisk i Bergen i den videre etterforskningen.

Ivar Hellene sier det fortsatt er uklart hvilken tilknytning siktede hadde til fornærmede.

— Vedkommende er ukjent for meg, sier lensmannen.

Fredag ettermiddag var de allerede i gang med å avhøre vitner i saken.

SIKRER: Politibetjent Audun Høyland bærer ut gjerningsmannens eiendeler.
ARNE HOFSETH
ARNE HOFSETH
HOTELLDRAMA: Øksedramaet fant sted på Fleischer's Hotel, bygdens mest berømte hotell.
ARNE HOFSETH

— Den siktede er kjørt til Bergen. Vi har ikke begynt å ta avhør. Det er for tidlig å si hva som er bakgrunnen for dette, men vi håper å få avhørt både siktede og fornærmede i løpet av helgen. sier han.

- Det er nifst

Hotellgjester forteller til BT at de ikke merket noe unormalt. Først etter at politiet dukket opp, forsto de at noe hadde skjedd. Blant gjestene var flere ansatte fra Universitetet i Bergen. De er fornøyde med at hotellets ansatte beholdt roen og taklet dramaet på en god måte. Men, påpeker en av gjestene:

— Det er nifst at noe slikt skjedde uten av vi merket noe.

JOBBER PÅ ÅSTEDET: Politiet jobbet fredag formiddag med å sikre bevis på åstedet.
ARNE HOFSETH