Eller insisterer du på treningsdress? Moteriktig er du uansett. Det er helt sant. Bysidens utsendte har selv sett det på moteoppvisning i Kvarteret lørdag ettermiddag.

En av modellene fra Instinkt Modellbyrå har fått sminket et hvitt trekantfelt i ansiktet. Slik er catwalksminken i London nå, opplyser konferansieren. Kjekt å vite.

Juksepelskant på jakkehettene er fremdeles in. Og hoftebukser. Og nettingstrømper. Og platåstøvletter. For å nevne noe.

De tre klesdesignerne fra Scenario lager morsomme klær med fine detaljer. En rød, enkel kjole med rutete forkle. Hettegensere med geometriske former.

Brannalarmen går mens modellene viser heftige kostymer fra Beate Uhse. Slik som den svarte kvinnelige politiuniformen, der håndjern og høyhælte svarte støvletter tilsynelatende er helt naturlige accessoirer. Eller en utgave av sykepleieruniformen som kun kan være egnet til å fremkalle hjerteinfarkt. Ikke noe å anbefale i korridorene på Haraldsplass eller Haukeland.

I pausen tar Spetakkel over, Bergens ledende band innen rapsjangeren. Brannalarmen begynner nesten samtidig.

Treningstøy er in, en av modellene benytter like godt anledningen til å bokse litt i luften. Gamle klær er forresten helt in.

Kordfløyelsdress for menn er moderne. Anorakk er hot. Plisséskjørt er også helt riktig. Striper på gensere er ganske nødvendig. Løst og ledig, men samtidig glamorøst, formaner konferansierdamen.

— Alt er lov, presiserer hun. Takk og lov.

HOT: Alt er lov.<p/>FOTO: GIDSKE STARK