Mandag ettermiddag og kveld var det kun oljehyre og sydvest godt festet under halsen som kunne holde fotgjengere noenlunde tørre. Alle paraplyer vrengte seg i de kraftige vindkastene, og regnet pisket sidelengs.

På denne skribentens altan strevde noen sterkt forsinkete påskeliljer med å komme seg opp av jorden, men det så mest ut som om de angret på hele opplegget. Trærne er like bare som de var i desember, og gressplenene fortsatt gule.

20 grader for to år siden

— Vi har hatt rundt syv grader, og vinden var oppe i sterk kuling langs kysten. Den sto på rett fra sør, så det var nok mange som merket kastene, sier Tone Christin Thaule, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Hvem skulle tro at det snart er 1. mai? Vi skal ikke mange år tilbake før slutten av april betydde full blomstring, temperaturer opp mot 20 grader og utepils.

22. april i fjor var det for eksempel 15 grader og null nedbør. Og 22. april 2011 kom det opp i hele 20,5 grader! BT laget sommerreportasjer med bergensere som solte seg på Verftet og spiste is i Byparken. Begge deler ville vært forbundet med helsefare mandag.

Kan bli tosifret

— Kjære meteorolog: Skal det aldri bli vår?

— Nja, den verste vinden gir seg tirsdag. Men det fortsetter med bygevær frem til og med torsdag. Da blir det mye av det samme været som vi har hatt i det siste, med regn og 7-8 grader.

— Ingen tosifrete temperaturer i vente?

— Jo, fredag og lørdag ser det ut til å bli midlertidig bedring, men ganske tørt vær og en del sol. Da kan det nok bli 10 grader.

— Midlertidig?

— Ja, i hvert fall fra mandag kommer det inn et nytt værsystem. Da blir det igjen vind fra sørvestlig retning og byger.

— Er ikke våren veldig sen i år?

— Jo, men det skyldes nok først og fremst det kalde, tørre været vi hadde i hele mars og ut i april. Nå blir det i hvert fall ingen nattefrost fremover, så det bør vel begynne å bli litt grønt også, sier meteorologen.

Sjekk værmeldingen her!