– Det var god stemning, sier medlem av basarkomiteen Turid Blindheim (64). – Vi fikk ikke inn like mye som i fjor, men da var det til gjengjeld rekord.

Rekordår

I fjor fikk Åsane ungdomslag inn 60.000 kroner på høstbasaren, noe som har betydd mye for ungdomslagets arbeid.

– Målet var å få inn like mye penger i år, sier hun.

– Det gikk dessverre ikke. Kanskje finanskrisen har hatt noe å si.

– 45.000 er heller ikke dårlig?

– Nei, det er omtrent det nivået vi har lagt på. Men vi hadde veldig mange flotte gevinster i år, og hadde derfor håpet på et enda bedre resultat.

Fredagsportrettet

Turid Blindheim har vært engasjert i ungdomslaget like siden oppstarten i 1966, og ble portrettert over to sider i Åsane Tidende sist fredag.

– Jeg ble jo nesten midtsidepike der, sier hun med et smil, selv om hun ikke er så glad i slik oppmerksomhet.

– Jeg trives best med å arbeide i det stille.

Arbeidet med høstbasaren gir en slik mulighet, samtidig som det er en viktig del av å sikre driften av blant annet Åsatun – ikke minst den flotte teatergruppen som de fremmøtte på basaren fikk stifte bekjentskap med.

HØSTBASAR: God stemning og flotte gevinster på Åsane ungdomslag sin høstbasar søndag. Inntektene fra basaren går til å sikre drift og aktiviteter i Åsatun.
Morten Jørgensen
«KJEKT Å HA»: «Vi har quilteteppe og røde sokker / fiskestang og brukte smokker / skrumaskin og badering / og mange andre rare ting» sang Kjersti J. Sandnes, Robert Jørgensen og Marthe Angell fra teatergruppen, som fremførte «basarsangen» som Robert hadde laget for anledningen. Melodi: «Kjekt å ha» (Øystein Sunde).
Morten Jørgensen