Det private hospitset i Veiten har i lang tid vært til kraftig irritasjon for mange i området. Husbråk og politibesøk skal ha blitt mer og mer vanlig de siste månedene. Narkotika blir omsatt åpenlyst, brukte sprøyter blir kastet ut av vinduet, og verken biler eller motorsykler står trygt utenfor.

Kvinne pågrepet

Flere av de forretningsdrivende i området forteller at de ofte er redde på jobb.

— Jeg har flere ganger måttet låse døren til butikken midt på dagen, forteller en butikkinnehaver til BT.

I går smalt det for alvor i hospitset, da en 30 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse ble knivstukket i eller utenfor hospitset. 30-åringen ringte selv til politiet kl. 11.10 og varslet om knivstikkingen.

Ifølge politiet gikk mannen da rundt utenfor Ricks og ba om hjelp.

— Han ble stukket med kniv i skulderen, og ble kjørt til Haukeland universitetssykehus, forteller operasjonsleder Harald Thue ved Hordaland politidistrikt.

Mannen slapp unna med kun lettere skader, og ble skrevet ut fra sykehusets akuttmottak etter bare noen timer.

En 33 år gammel kvinne ble pågrepet i en leilighet i Veiten etter en halvtime, og er siktet i saken.

Politiet hadde i går ikke full oversikt over foranledningen til knivstikkingen, og kunne heller ikke slå fast om episoden fant sted ute på gaten eller inne i leiligheten.

Skylder på Seim

Hospitseier Knut Grahl-Madsen vedgår overfor Bergens Tidende at han har mistet kontrollen.

— De siste to månedene har vi forsøkt å tømme hospitset. Nå har vi bare de hardt belastede igjen. De har trukket sine venner til huset og tatt seg til rette. Nå har jeg satt foten ned. Alle skal ut innen 30. september. Da skal huset pusses opp og vi skal få et opplegg her som står mer i stil med resten av miljøet i Veiten.

Grahl-Madsen kjøpte huset av Carl Fredrik Seim 1. mai i år. Seim eide huset i trekvart år, og i følge Grahl-Madsen var det i Seims periode man mistet kontrollen med hvem som bodde i huset.

I det tre kvarte året Seim hadde huset, forfalt det. Halvparten av dem som bodde der var noe av det verste du kan få tak i av leietakere, sier Knut Grahl-Madsen.

KNIVSTUKKET: En 30-åring ble stukket med kniv i eller utenfor hospitset i Veiten i Bergen sentrum går. Han ble utskrevet fra sykehuset senere på dagen. En 33 år gammel kvinne er pågrepet, mistenkt for ugjerningen.<br/>Foto: ODDLEIV APNESETH