Siste: Ved 16.30-tiden hadde alle beboerne fått strømmen tilbake enten via aggregat eller strømnettet, ifølge BKK.

200 husstander i øvre Sandviken var uten strøm i formiddag. Det politiet og folk i området en stund fryktet var et ras i nærheten av Stoltzekleiven, viste seg å være feil i høyspentnettet.

— Vi har hatt en kortslutning i høyspentnettet, noe som medførte at Sandviken sekundærstasjon koblet seg ut. Når det skjer, blir det gjerne et smell. Og dette smellet kan ha gitt kraftig gjenklang i fjellet, sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten Øystese i BKK.

Kjempesmell

Det var først forventet at strømmen skulle være tilbake i 13-tiden. Klokken 13.35 opplyste BKK at det i første omgang skal kobles til et strømaggregat for å gjenopprette strømforsyningen.

— Vi har folk ute for å rette feilen, opplyser Øystese.

Områdene som ble rammet av strømbruddet er Fjellveien, Formanns vei, Christinegård og Heien.

Politiet fikk i 10-tiden melding fra beboer i Sandvikslien om at de hadde hørt et «vanvittig brak» i området, og fjellsiden ved Stoltzekleiven.

Politiet sendte patruljer til Fjellveien og til toppen av Sandviksfjellet for å lokalisere et mulig ras i den bratte fjellsiden.

Undersøkte fjellet

Første meldingen kom fra en beboer i Sandvikslien som sa hun hadde et hørt et kraftig brak fra fjellsiden.

— Vi har også snakket med flere andre personer som har meldt om et brak fra fjellsiden, sa operasjonsleder Erik Hole tidligere i formiddag..

Det er mange turgåere i området ved Stoltzekleiven søndag formiddag, og politiet tok derfor meldingene alvorlig.

En patrulje ble sendt til fjellet via Fløyen for å undersøke, mens politifolk sjekket fjellsiden nedenfra.